Foto: Crnogorski poslovni klub (arhiva)

Crnogorski poslovni kluba Sarajevo promovisao je drugo izdanje Vodiča za investiranje u Crnu Goru za crnogorsku dijasporu – iseljeništvo u Bosni i Hercegovini. Kako je naveo organizator, Vodič je adekvatan dugoočekivan i svakako potreban odgovor na česte i dugogodišnje zahtjeve crnogorske poslovne zajednice u Bosni i Hercegovini za relevantnim informacijama o načinu i modelima za investiranje u Crnu Goru.

Vodič, koji je rezultat intenzivnog istraživanja relevantnih pozitivnih propisa i investicionih politika i projekata u Crnoj Gori, i koji je pripremljen uz podršku Uprave za saradnju sa dijasporom – iseljeništvom Crne Gore, sadrži vrijedne informacije i konkretne instrukcije za potencialne investitore.

Sadržavajući širok spektar korisnih informacija – od zakonskih regulativa koje se odnose na zapošljavanje radne snage u Crnoj Gori, pa sve do neophodnih proceduralnih koraka za dobijanje građevinskih i drugih neophodnih dozvola u kontekstu investiranja u nekretnine u Crnoj Gori – ovaj Vodič će biti vrijedan alat u rukama potencijalnih investitora.

Kako je izjavio Sadik Ramović, sekretar i predstavnik Crnogorskog kluba na promociji, ova organizacija „nastavit će sa svojom misijom pružanja tehničko-informativne podrške crnogorskog poslovnoj dijaspori u Bosni i Hercegoviti, te u narednom vremenskom periodu akcenat svog djelovanja staviti na unapređenje poslovne saradnje u domenu turizma i kulture, odnosno onih komplementarnih industrijskih i privrednih grana koje su u ekspanziji u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori“.

Vodič je dostupan u elektronskoj formi i organičenom broju štampanih primjeraka.