Centar Skenderija u narednom periodu najavljuje brojne sadržaje koji će u narednim mjesecima biti epicentar atraktivnih, zabavnih i sportskih manifestacija u našem gradu.

U sklopu Sajma bosanskohercegovačke privrede koji će se održati u periodu od 2. do 5. novembra 2023. godine pod motom „Domaći proizvod u službi građana Bosne i Hercegovine“, drugog dana sajma, 3. novembra 2023. godine, će se održati koncert jedne od najuspješnijih grupa s prostora bivše Jugoslavije, beogradske grupe „Legende“. Publiku će zasigurno počastiti sjajnim nastupom, kako to obično i biva na njihovim koncertima.

Ubrzo nakon „Legendi“, već 24. novembra u Domu mladih nam se pridružuje grupa „Valentino“ u sklopu svoje „+40“ turneje.

Već 8. decembra nam dolaze kraljevi britanske elektronske scene, najpoznatiji remikseri „Freemasonsi“. Dvojac je postao jednim od najpoznatijih izvođača u UK zahvaljujući svojim remiksevima velikih umjetnika poput Beyoncé, Kelly Rowland, Kylie Minogue. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih/dance i disco pjesama.

22. decembra Amfiteatar će napuniti Codex/Billain/ZliJay/GogoBa, najpoznatiji beogradski D’N’B kolektiv Codex  koji se već decenijama trude da plasiraju kvalitetan zvuk i dobro raspoloženje, a Codex zajednica se konstantno širi.

23. decembra na scenu će izaći mostarska grupa Zoster sa promocijom novog albuma. Zoster je bend koji je objavio pet albuma i koje karakteriziraju razni muzički žanrovi.

29. decembra u Domu mladih nastupa sarajevska grupa “Konvoj” sa kojom ćemo ispratiti 2023..godinu i njihovim jedinstvenim zvukom uploviti u Novu.

Za zagrijavanje publike i podizanje atmosfere, za svaki najavljeni koncert, bit će zaduženi demo bendovi.