Tokom osam festivalskih dana na nekoliko atraktivnih lokacija u gradu organiziraju se muzički događaji. Jedno od centralnih mjesta dobrog provoda ove godine će biti i Centar Skenderija, koji nosi epitet jednog od najinteresantnijih i najprivlačnijih mjesta tokom trajanja SFF-a.

Ove godine Centar Skenderija predstavlja „Festival u festivalu – After midnight parties“ od 11. do 18. augusta u Amfitetaru Doma mladih, i u Domu mladih sa početkom od 23:30 do 05 sati.

Kada su u pitanju muzička dešavanja koja prate SFF, Centar Skendeija – Dom mladih vam najavljuje najbolji line up:

  • 08. // IVIKA b2b BORGIE / RYO / DAWUD / AMAR REDZOVIC @ Amfiteatar / Ulaz: 10KM
  • 08. // BILLAIN SUMMONS – EPISODE 5: DROP SENSEI / BILLAIN / SOWA / NADJA SI @ Amfiteatar / Ulaz: 10KM
  • 08. // MIDI BRIGADE / MILI SEFIC / IVAN ZRNO / FOCHO @ Amfiteatar / Ulaz: 10KM
  • 08. // DETOUR / VIRSA @ Amfiteatar / Ulaz: 10KM
  • 08. // BILLAIN SUMMONS – EPISODE 6: CODEX / BILLAIN / ZLIJAY / GOGO BA @ Amfiteatar / Ulaz: 10K
  • 08. // DISCO GRIPA SPECIAL EDITION WITH DJ NODI & CHERRY LYNN @ Amfiteatar / Ulaz: 5KM
  • 08. // DR. MOTTE (RAVE THE PLANET) / FOCHO b2b SHARKY / WEEDRAN / ATONIC @ Amfiteatar / Ulaz: 10KM
  • 08. // LETU ŠTUKE / FAKAT! @ Dom mladih / Ulaz: 10KM

Dr. Motte (Rave the Planet) njemački DJ i muzički producent, osnivač Love Parade-a. Zahvaljujući Dr. Motte-u i njegovom Love Paradeu techno muzika postaje najveći njemački izvozni proizvod, a Love Parade je pridonio razvoju elektronske muzike pa ga se smatralo jednim od najboljih svjetskih festivala. Nakon 18. godina pauze, festival je ponovo pokrenut prošle godine pod imenom „Rave the Planet“.

Letu štuke bh pop-rock muzička grupa osnovana u Sarajevu davne 1986.Bend koji je personifikacija majstorstva, genijalnih tekstova, zaraznih ritmova, sjajnih aranžmana  kao i zanimljivih spotova.

Billain je internacionalni producent, sound designer i DJ iz Sarajeva. Billain je vanvremenski svestrani umjetnik, prisutan na sceni dovoljno dugo da je njegovo ime već zapisano zlatnim slovima u historiji BiH muzičke scene.

Detour je hrvatski elektro-acoustic pop muzički sastav, njihov zvuk obuhvata muzičke žanrove electro i baroque popa te rocka i funk-a. Dobitnici su mnogobrojnih muzičkih nagrada.

Kao što možete vidjeti po full line up-u, ovo je samo dio sadržaja i izvođača koji je Centar Skenderija pripremila za vas u narednim festivalskim danima.

Ulaznice možete kupiti na Platou Skenderija/Biletarnici Doma mladih i online kupovinom na Entrio.ba po cijenama od 10KM i 5KM (Disco Gripa).