Freemasonsi, britanski muzički dvojac je iz Brightona, a predvodi ih Russell Small. Ovaj uspješni dvojac počeo je karijeru davne 2005. godine i od tada su postigli mnogo, preinačili su mnoge svjetske hitove u međunarodnu klupsku muziku i na samom su vrhu ljestvica.

Dvojac je postao jednim od najpoznatijih izvođača u Velikoj Britaniji zahvaljujući svojim remiksevima velikih umjetnika poput Beyoncé, Kelly Rowland, Kylie Minogue. Poznati su zbog svog korištenja uzoraka i elemenata iz klasičnih klupskih/dance i disco pjesama te spajanja istih s novim zvukovima savremenih plesnih žanrova.

Izdali su dva fantastična albuma, “Shakedown” i “Unmixed”, koji su rasprodani u sedam miliona primjeraka po cijelom svijetu.

Freemasons su autori hitova poput “Love On My Mind”, “Rain Down Love”, “Heartbreak (Make Me A Dancer)”, a ostvarili su saradnju s brojnim svjetskim zvijezdama kao što su: Beyonce, Shakira, Michael Jackson, Jamiroquai, Fatboy Slim, Moby i Kylie Minogue.

Posljednji put gostovali su u Sarajevu 2016. godine, kada su priredili sjajnu zabavu, što su obećali učiniti i ovaj put.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Platoa Skenderija po cijeni od 15 KM (early bird), 20 KM (regular) i 50 KM (VIP).

Line up:
RUSSELL SMALL/FREEMASONS
SIX BEATS & RYO
YNGOD
FOCHO