Audi BH nastavlja svoj jasan cilj na tržištu Bosne i Hercegovine te pored mnogobrojnih kulturnih i sportskih festivala donosi zvuke najpoznatijih djela klasične muzike u izvedbi svjetskih umjetničkih imena u sklopu 29. festivala Sarajevske večeri muzike (SVEM). Okupljeni oko zajedničkog cilja da bh. publici u svakom izdanju pruži životnu priliku da prisustvuju nastupima vodećih muzičkih umjetnika današnjice, ali i potakne razvoj profesionalizma domaćih izvođača i kompozitora, 29. SVEM 2023 nudi iznimno bogat koncertni program.

U impozantnom ambijentu koncertne dvorane Narodnog pozorišta Sarajevo, publika će imati priliku da uživa u zvucima vrhunskog pijaniste Simona Trpčeskog koji će nastupiti sa Sarajevskom filharmonijom pod dirigentskom palicom maestra Ive Lipanovića. Uz to, pri ovogodišnjem Festivalu će se održati i niz koncerata za kamerne sastave vrhunskih izvođača u koncertnoj dvorani Cvjetko Rihtman, počevši koncertom violistice Etleve Karadže i pijanistice Sonje Radojković, dok će publiku na putovanje kroz historiju baroknih, neoklasicističkih i suvremenih kompozicija voditi sarajevski gudački kvartet SA Sinfonietta u sastavu Tamara Arsovski – violina, Alma Dizdar – violina, Aida Deljkić – viola i Belma Alić – violončelo.

Muzičko putovanje kroz historiju završava koncertom pod nazivom Muzika svijeta internacionalno poznatog RomAn Dua – oboistice Sanje Romić i gitariste Zorana Anića, koji će putem posebno odabranog programa i aranžmana najaviti ljeto uz tradicionalne zvuke Španije, Brazila i Kube. Završetak bogate i stilski eklektične muzičke sezone 29. Sarajevskih večeri muzike donosi koncert zatvaranja koji će biti održan u čast 100 godina Sarajevske filharmonije, na kojem će nastupiti jedan od najvećih klarinetista današnjice – Andreas Ottensamer, koji već godinama ne napušta sami vrh liste svjetskih klarinetista, a svoj virtuozitet i muzički profesionalizam od nedavno počinje ispoljavati i u ulozi dirigenta.

Audi kao zlatni sponzor 29. SVEM festivala publici će, pored impresivnog programa, ponuditi i savršenu priliku da se upozna sa novim članom Audi električne game vozila a to je nevjerovatni Audi Q4 e-tron. Ovo vozilo će tokom trajanja festivala biti izloženo na Pozorišnom trgu Susan Sontag ispred Narodnog pozorišta Sarajevo. Svi zainteresovani pozvani su da posjete festival, uživaju u zvucima najpoznatijih djela klasične muzike, te da se upoznaju sa električnim, učinkovitim i emotivnim Audi modelom Q4 e-tron.