Sutra, 28. septembra 2023. godine, na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu održat će se šesto izdanje najvećeg poslovno-sportskog događaja u BiH, Audi B2B Run utrke, čime će se potvrditi status ovog sportskog događaja kao nezaobilaznog u kalendaru poslovne zajednice. Jedinstven događaj, koji iz godine u godinu nadmašuje očekivanja i postavlja nove standarde, i ovoga puta će okupiti kompanije iz različitih industrija, donoseći svježu dozu uzbuđenja, sporta i zdrave konkurencije u poslovnu zajednicu.

Audi B2B Run utrka postala je sinonim za rekordne uspjehe i ovogodišnje izdanje nije izuzetak. I ovoga puta oboren je rekord po broju učesnika, a ispod startnog luka će se naći čak 1.800 takmičara, udruženih u timove svojih kompanija.

Slogan “Cijela kompanija=jedan tim” će biti vodilja za sve trkače koji će braniti boje svojih kompanija. Ovaj događaj nije samo sportska utrka, već i prilika za promociju aktivnog i zdravog stila života među zaposlenicima. Pored toga, događaj jača korporativnu kulturu, potiče timski duh i donosi zadovoljstvo zaposlenicima koji imaju priliku da se opuste i povežu sa svojim kolegama, na neformalan i sportski način.

Organizatori su posvetili mnogo truda i energije kako bi osigurali da i ovo izdanje bude spektakularno i da doprinese promociji pozitivnih vrijednosti u poslovnoj zajednici. Tako organizatori najavljuju da će sutrašnji dan biti ispunjen uzbuđenjem, sportskim duhom i novim rekordima, dok se kompanije budu nadmetale na stazi i podržavale svoje trkače duž nje.

Pored samog trkačkog iskustva, najaktivniji i najbrži timovi imat će priliku da za svoje kompanije izbore pobjedu. Pobjednici će biti proglašeni u nekoliko kategorija, uključujući pojedinačnu mušku i žensku kategoriju, najbrže male, srednje i velike kompanije, kao i titulu “Najfit kompanija”. Ovi prestižni naslovi će dodatno motivisati trkače i kompanije da daju svoj maksimum na stazi.

Podršku u organizaciji Audi B2B Run utrke od samog početka pružaju kompanije koje promovišu i žive zdrav i aktivan stil života svojih zaposlenih, a osim brenda Audi, kao glavnog sponzora događaja, partneri događaja su i Turistička zajednica Kantona Sarajevo sa kampanjom Visit Sarajevo, Oaza, Heineken Silver, R&S, Podravka i Avalon Sports & Health Club.