U subotu, 29. aprila, u Amfiteatru Doma mladih u sklopu projekta „Alternativni centar“ nastupaju mladi rock bendovi Post Rem i Teška Tema. Koncert počinje u 20:00 sati, a ulaz je slobodan.

Bend Post Rem je prvi bend nastao u “Pop Rock Školi Sarajevo” u okviru projekta “Bendovi Zovu 033” koji je uspješno realiziran u 2022. godini. Za nepune dvije godine rada, bend je održao desetine live nastupa, koncerata i učešća na raznim festivalima u BiH, a bili su i na festivalu “Takt” u Novom Sadu. Ovogodišnji su predstavnici na CMC Festivalu u Vodicama ispred producentske kuće Hayat Production. Trenutno rade na svom drugom singlu. Članovi benda su: Ana Milanović, Tarik Tanović, Tarik Češljar, Elma Šakić, Luka Stanić i Adila Džindo. Mentor benda je multiinstrumentalista, Ernad Bihorac.

Teška Tema je mladi rock band iz BiH. Žele predstaviti svoje znanje i napredak svakim novim nastupom. Smatraju da je za uspjeh najbitnija odgovornost i rad. Za bubnjevima – Tin Todorović, bas gitara – Vedran Tadić, električna gitara – Bakir Salihović (Bake), vokal – Ivan Rajić.

Kao i do sada, vrata Amfiteatra Doma mladih otvorena su za sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike koji žele da se pridruže projektu razvoja nove alternativne muzičke i kulturne scene u Sarajevu – Alternativnom centru. U tpm cilju, potrebno je poslati kratku biografiju, link na kojem se mogu čuti ili vidjeti autorski radovi ili demo snimci, portfolio ili fotografije radova, kao i ostale detalje. Prijave se mogu poslati na e-mail info@skenderija.ba, a sve dodatne informacije dostupne su putem broja telefona 033/211-016.