Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” zvanično je krenulo s ovogodišnjom kampanjom Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece.

“Kampanju smo započeli, sada već tradicionalno, na simboličan način, odnosno osvjetljenjem značajnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini. Ovogodišnjoj kampanji podizanja svijesti poseban štih dali su gradovi Sarajevo i Mostar koji su, obojeni u zlatno i ogrnuti zlatnom vrpcom u znak podrške djeci oboljeloj i liječenoj od raka, dočekali septembar. Od građevina i znamenitosti, zlatne su postale Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu i Stari most u Mostaru”, kazali su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.

Foto: Dino Đonko

Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec u kojem se održava trka života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost s djecom oboljelom od raka kroz, drugu po redu, humanitarnu trku/šetnju Zlatni krug 2023. Trka/šetnja će se održati 10. septembra 2023. godine, s početkom u 11:00 sati, u Visokom.

“Ovo je vrijeme kada ćemo svi imati priliku iskazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život”, poručili su iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka.