Uživanje u toplini dok istovremeno štedite na računima za grijanje, zvuči nemoguće. Ali, ipak nije! Uz AENO Premium Eco Smart grijalicu ove zime bit će vam toplije nego ikada, a troškovi struje i grijanja smanjit će se čak do 50%.

Moderno dizajnirana grijalica savršeno će se uklopiti u svaki stil enterijera. Korisnik može birati između crne i bijele boje, te se odlučiti za onu koja će u potpunosti ispratiti stil njegovog dnevnog boravka ili kancelarije.

Infracrveni grijaći panel, s niskom potrošnjom energije – do 700+ W osigurava uštedu energije, čineći AENO grijalicu isplativijom od većine tradicionalnih sistema grijanja kao što su klima uređaji, plinski grijači, centralno grijanje, podno grijanje. Pored toga što ne stvara zagađivače, mirise niti buku, infracrvena električna grijalica ne isušuje zrak i ne sagorijeva kisik, održavajući trenutnu ravnotežu vlažnosti u prostoriji za dobrobit cijele porodici.

Korisnik može upravljati grijalicom s bilo kojeg mjesta na svijetu pomoću AENO aplikacije. Instalacija je brza, jednostavna i oduzet će vam svega 1 minutu vremena.

Model je izgrađen od vrhunskih materijala, minimalističkog dizajna i izgleda savršeno sa bilo koje tačke gledišta. Adekvatan je za grijanje prostorija do 30 m, što ga čini idealnim odabirom za vaš stan, kuću, kancelariju, restoran ili hotel.

A zašto ukućanima, pored topline, ne biste priuštili i čist zrak tokom boravka u vašem domu?

Već dugo smo svjesni opasnosti zagađenja zraka, kako neposrednih prijetnji tako i dugoročnog zdravstvenog rizika.

Prema podacima Svjetske organizacije za alergije, oko 400 miliona ljudi u svijetu pati od alergijskog rinitisa. Reakcije se razvijaju prilikom udisanja alergena, uključujući: polen, grinje, perut kućnih ljubimaca, a neki od glavnih razloga za to su: sezonsko cvjetanje drveća, urbani stil života u zatvorenom prostoru, higijenski problemi i individualne reakcije organizma. Jedno od najefikasnijih metoda prevencije je isključiti kontakt sa alergenom. Nažalost, ako već na ulici nemamo uticaja, kući možemo učiniti nekoliko stvari koji će nam pomoći u tome. Jedna od metoda jeste priuštiti sebi prečišćivač vazduha.

Naime, njegova moć je u tome da prilikom prečišćavanja vazduha uništava alergene u prostoriji: kućnu prašinu, grinje, polen koji je ušao u prostoriju sa prozora ili na odjeći.

Kako se to događa i zašto prečišćivač zraka ima takav učinak?

Uređaj usisava zrak koji potom prolazi kroz višestepenski sistem čišćenja. Prva faza je filter za prethodno čišćenje koji hvata velike čestice, kao što su prašina i dlake kućnih ljubimaca. Zatim HEPA-13 hvata male štetne čestice kao što su bakterije, alergeni, aerosoli s učinkovitošću od 99,95%. Ugljeni filter uklanja mirise koji su prisutni u građevinskim materijalima, namještaju i dolaze iz širokog spektra kućanskih predmeta: boja, ljepila, lakova, dezinficijensa. UV lampa je završna faza čišćenja i uništava sva štetna zagađenja koja su ušla u filter. Ionizator povećava koncentraciju negativnih iona u kisiku, a oni privlače i uklanjaju štetne čestice. Na koncu se pročišćeni zrak vraća natrag u prostoriju.

Svi modeli prečišćivača zraka AENO brenda mogu se nositi s alergenima, ublažiti, pa čak i ukloniti simptome alergije. Dva modela AENO AP2S i AENO AP1S imaju pametno daljinsko upravljanje putem aplikacije što čini korisničko iskustvo mnogo lakšim i ugodnijim. Za lako i ugodno korisničko iskustvo osmišljena je i mogućnost daljinskog upravljanje putem besplatne AENO aplikaciju za Android ili iOS. Prečišćivači zraka su također opremljeni senzorima kvaliteta zraka koji prate nivoe zagađenja u zatvorenom i na otvorenom prostoru na osnovu geolokacije. Ove informacije su posebno korisne za osobe koje pate od alergija kako bi mogli pratiti kvalitet zraka te kako on utiče na njihovu dobrobit.

AENO je mlad i dinamičan brend pametnih kućanskih aparata i inovativne tehnologije. Osnovna misija AENO-a je da svojim korisnicima olakša svakodnevnicu, preuzimajući teret kućanskih poslova na sebe. Porodicu AENO proizvoda do sada čine: pročišćivači zraka, robotski usisivači, bežični usisivači, parni čistači, pegle za vertikalno peglanje, kuhala Za vodu, električni roštilji, blenderi, električne pećnice, Sous-Vide i električne četkice za zube itd.

Na sljedećem linku pogledajte gdje kupiti AENO proizvode.