Još otkačenije, još zanimljivije i još kreativnije – tako bi se u nekoliko riječi mogli sažeti dojmovi sa snimanja portreta domaćih zvijezda koji su nastali na 17. Celebrity Dayu, u sklopu seminara Fotosofia, pod umjetničkim vodstom fotografa Damira Hoyke. Cjelodnevnu zabavu u klubu Super Super u Studiju Katran otvorio je domaćin, komičar Mario Petreković koji je nakratko obiteljske obaveze zamijenio poziranjem na setu. Uvijek kreativni Petreković isprobao je revizite iz kluba – prvo je zaigrao fliper, pa je isprobao staru singericu, da bi na kraju zajahao golemog kita koji se nekim čudom nasukao u dvorištu.

Osim Petrekovića na snimanju su bili glumci Rene Bitorajac, Goran Grgić i Zuhra, inače stalni gosti Fotosofije, ali i neka nova lica koja su se izvrsno snašla u ulozi modela. Uz TV voditeljice i novinarke Uršulu Tolj i Antoniju Ćosić, fotografima su pozirali i glumci Dora Fišter, Filip Vidović i Belma Salkunić koja je na Fotosofiju stigla iz Sarajeva, pijanist Zvjezdan Ružić, te skijašica i olimpijka Leona Popović koja je na set, za svaki slučaj, ponijela i skije.

“Jedino što mi je važno jeste biti okružen ljudima koji strastveno žive i jednako tako strastveno rade svoj posao. Čim sam došao u Katran, osjetio sam pozitivnu energiju jer su seminaristi s mnogo žara pristupili stvaranju svake fotografije. Upoznao sam divne i kreativne ljude koji su me oduševili kao ljudi, ali i kao umjetnici: Domagoj, Tara i Raisa… Jedva čekam vidjeti finalne fotografije, i već se unaprijed prijavljujem na natječaj za iduću Fotosofiju – radionicu kao stvorenu za sve umjetničke duše željne novih perspektiva i istraživanja sebe”, opisao je svoje iskustvo Zvjezdan Ružić.

Izvrsno se zabavila i Antonija Blaće, voditeljica nedavno završenog maskiranog TV showa kojoj se najviše svidjela uloga boksačice, no kako kaže nije joj bilo mrsko ni ležati u kamenom koritu s maskom i dihalicom.

“Prvi put sam bila gošća na Fotosofiji i bilo mi je jako cool i zabavno. Bilo je to potpuno drugačije fotografiranje od onog što obično odrađujem. Ponijela me pozitivna energija i kreativnost mladih fotografa pa sam se s povjerenjem prepustila njihovim idejama i ništa mi nije bio problem”, otkrila je Antonija Blaće.

Umjetnički voditelj seminara Damir Hoyka i sam se uvijek iznova iznenadi koliko su domaće zvijezde spremne na suradnju i poziranje izvan svoje vlastite zone komfora.

“Fascinira me koliko se novih ideja svake godine rodi na setu u prilično kratkom vremenu, što govori o tome kakav rezultat možeš dobiti kada se kreativci nađu ispred i iza kamere. Beskrajno mi je drago što ovaj projekt ujedinjuje ljude – s jedne strane fotografe kojima je zadatak snimiti poznatu osobu u zadanom roku, a s druge strane zvijezde koje nam uvijek pokažu neko svoje novo, ponekad neočekivano, lice”, rekao je Hoyka i kao veliku pomoć u realizaciji celebrity snimanja istaknuo mlade snage iz Callegari-talijanske škole mode i dizajna, Larisu Jukić i Željku Juričić, koje su maštovitim makeupom i frizurama dale svoj doprinos novom valu kreativnosti.