Ako ste poželjeli zvuk optimističnih osamdesetih, evo dobrog prijedloga. Naime, u petak, 10. februara, u EX-Yu Centru u 20:30 sati počinje svirka benda Big Family.

Bend Velika porodica/Big Family osnovali su 1980. godine Dragan Sudžum (solo gitara), Zlatan Sarić (solo&ritam gitara i prateći glas), Sretko Vujić (pjevač), Željko Vujić (klavijature i prateći glas), Goran Kokotović – Koka (bas gitara) i Darko Praljak (bubnjevi). Bend je svirao svoje vlastite autorske kompozicije na samostalnim svirkama i ima 16 samostalnih originalnih pjesama. Stil koji bend njeguje je country-rock.

Od članova benda, Sretko Vujić i Zlatan Sarić su u Sarajevu. Sa njima će u petak, 10. februara, nastupiti prijatelji Zlaja Marki Babić na solo&ritam gitari i Dževad Šerifović Džeki na bas gitari i oni će izvoditi 11 originalnih pjesama benda Velika Porodica. Kao samostalni gost će nastupiti country&rock gitarista/pjevač, Dean Sheriff.

Ova reunion postava će svirati njihove originalne pjesme, po prvi put na pozornici od 1985. godine. Ulaznica od 5 KM gostima će pružiti priliku vidjeti izložbe, a zatim uživati u koncertu.