Svjetsko seniorsko prvenstvo Treće divizije, grupa B, u hokeju na ledu počelo je danas susretom reprezentacija Kirgistana i Singapura u 13:00 sati, a svečano otvorenje prvenstva zakazano je za večeras u 19:50 sati, prije početka prvog susreta naše reprezentacije.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine prvenstvo će otvoriti susretom protiv ekipe Hong Konga večeras u 20:00 sati.

Prvenstvo se održava u KSC Skenderija, u dvorani „Mirza Delibašić“. Nakon 39 godina, Centar Skenderija ponovo će imati čast biti domaćin jednog velikog svjetskog hokejaškog prvenstva.

Turnir će svečano otvoriti gradonačelnica Grada Sarajeva, Benjamina Karić i ministar sporta i kulture Kantona Sarajevo, Samir Avdić.

Kineski Hong Kong je 47. rangirana reprezentacija i ovo je prvi od dva važna susreta za naše reprezentativce u njihovom cilju ka osvajanju turnira i prelasku u viši rang takmičenja. Drugi važan susret ih očekuje sutra, u istom terminu protiv ekipe Kirgistana. Nakon prva dva dana turnira i nakon odmjeravanja snaga sa glavnim favoritima, dobit ćemo jasniju sliku o raspletu samog turnira i potencijalnoj poziciji naše reprezentacije. Napominjemo, na press konferenciji Saveza sportski direktor, Adnan Mrkva, istaknuo je da je ovogodišnji cilj osvajanje prvenstva i prelazak u višu diviziju.

Hokejaški savez Bosne i Hercegovine poziva sve građane Sarajeva i BiH da u narednim danima dođu u KSC Skenderija i podrže Ledene Zmajeve.

Ponosni sponzor ovogodišnjeg Svjetskog seniorskog prvenstva u hokeju na ledu je ŠKODA BiH.