Dolaskom proljeća svi pričamo o aktivnom bavljenju sportom, rekreaciji i popratnim aktivnostima koje nam pomažu da se pripremimo za ljeto. Da bi odluka bila što lakša, Udruženje Marathon Sarajevo, trkačku sezonu 2023. otvoriće simboličnom trkom, u kojoj će zasigurno uživati i djeca i odrasli. Riječ je o TV Bingo Family Run utrci koja će biti održana 6. maja na Vilsonovom šetalištu, s početkom u 11.00 sati.

Apsolutno ne morate biti trkač da biste osjetili čar trke i u njoj učestvovali, jer se ovoga puta radi o potpuno drugačijem konceptu trke od onoga na koji smo navikli. Naime, TV Bingo Family Run nije utrka takmičarkog karaktera i koncipirana je kao porodični događaj koji će okupiti ljubitelje aktivnosti na otvorenom.

Staza kojom će se kretati porodice duga je 1500 metara i prolazi kroz jedno od najljepših sarajevskih šetališta. Cilj događaja je poticanje zdravog života, kao i druženje i zabava u prirodi sa najdražima.

Svi učesnici, bez obzira na dob i spol, mogu se prijaviti za utrku i koristiti različite, zabavne načine prijevoza poput bicikla, rolera, skejta i/ili romobila.

Uz trku, biće organizirane i razne druge aktivnosti za djecu i odrasle, kao što su face painting, maskote, prigodan muzički i zabavni program, kao i pokloni za sve sudionike, koji su obezbijeđeni uz pomoć partnera trke, Lutrije BiH. Također, svi sudionoci uživaće i u bogatom nagradnom programu partnera trke.

Ovaj događaj savršen je način da provedemo vrijeme sa porodicom i prijateljima i vjerujemo da će ovo biti sjajan događaj za sve sudionike, stoga pozivamo sve Sarajlije da nam se pridruže na TV Bingo Family Run, 6. maja. Okupite svoje najdraže, mame, tate, djecu, nane, dede, tetke, sestre, braću, prijatelje i zajedno kreirajmo prekrasnu energiju kojom ćemo ispuniti Vilsonovo šetalište, ali i stvoriti najljepše uspomene na dan koji ćemo provesti sa onima koji nam najviše znače“, poručili su iz Udruženja Marathon Sarajevo.

Prijave za sve zainteresovane su otvorene, a više informacija možete pronaći na web stranici www.sarajevomarathon.ba