Ove jeseni na police apoteka u Bosni i Hercegovini stiže dugoočekivani švicarski brend za cjelovitu njegu kose Revalid®. Okosnica brenda su proizvodi koji brinu o ljepoti i zdravlju kose izvana i iznutra, a namijenjeni su ženama i muškarcima koji traže jednostavno, ali učinkovito, rješenje za poticanje rasta kose.

Dolaskom Revalid®-a, po prvi put u BiH će biti dostupan naučno ispitani i nagrađivani aktivni sastojak Redensyl® koji daje vidljive rezultate i osigurava da vaša kosa zablista u svoj svojoj ljepoti.

Revalid® je bosanskohercegovačkom tržištu predstavljen jučer u hotelu Novotel u Sarajevu gdje se održao stručni skup i druženje zvanica. Predavači prof. dr Emina Kasumagić-Halilović i prof. dr Edin Suljagić sa stručnog aspekta su prisutnima pojasnili uzroke i dijagnostiku opadanja kose, kao i trenutne terapijske opcije sprečavanja gubitka kose. Posebno su istakli novi holistički pristup u rješavanju problema gubitka kose, koji pruža inovativna linija proizvoda Revalid® Hair Loss.

Tokom panel diskusije svi prisutni su imali priliku da panelistima postave pitanja u vezi sa predstavljene nove Revalid® proizvode, kao i općenita pitanja vezana za sve češći problem gubitka kose.

Pobjednička kombinacija u borbi protiv opadanja kose

Opadanje kose danas predstavlja velik problem i kod žena i kod muškaraca. Ono uveliko ovisi o genetici, nedovoljnom unosu vitamina, minerala i hranjivih tvari, neophodnih za rast zdrave i bujne kose, ali nekada je rezultat i krivog tretiranja i izlaganja kose velikom stresu.

Često, ne razmišljajući, posežemo za raznim hemijskim i mehaničkim tretmanima za kosu koji mogu na nju ostaviti nepoželjne posljedice. Čak i sam stres i užurbani način života ovdje igraju veliku ulogu. U posljednje vrijeme se sve više spominje i učestao problem opadanja i prorjeđivanja kose kao posljedica preboljelog COVID-19.

Šta učiniti? Važno je, naravno, uočiti problem na vrijeme te uravnotežiti prehranu i osigurati svakodnevno dovoljan unos važnih vitamina za kosu i kožu. Čak i kada je stanje već narušeno treba što prije krenuti u rješavanje problema, pravilnim izborom preparata za njegu kose iznutra i izvana.

Revalid® serum za rast kose

Revalid® serum za rast kose sadrži inovativni aktivni sastojak Redensyl® koji se često naziva “promotor rasta kose”. Redensyl® se sastoji od dvije patentirane molekule dobivene iz drveta ariša i lišća zelenog čaja, te poznatih tvari koje podržavaju i obnavljaju folikule vlasi. Ima ciljani učinak na matične ćelije folikula dlake i pospješuje metabolizam ćelija koje proizvode keratin (gradivni element naše kose). Rezultat je do 28.000 novih vlasi kose nakon 3 mjeseca redovne upotrebe.* Dodan je i ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa, koji sadrži antioksidativna eterična ulja koja nadopunjuju osnažujući učinak Redensyl® formule. Dodane aminokiseline i pantenol (vitamin B5) hidratiziraju kosu i suho vlasište, te potiču regeneraciju ćelija kože tjemena. Revalid® serum za rast kose dostupan je u apotekama u pakovanju od 50 ml.

* U kontrolisanom istraživanju pod nadzorom iskusnih dermatologa, polovina od 26 muškaraca sa alopecijom stepena 3-4 u dobi od 18 do 70 godina koristila je 3% Redensyl® formulu.

Revalid® stimulirajući šampon

Revalid® stimulirajući šampon također sadrži Redensyl®, ekstrakt cvijeta pelina iz švicarskih Alpa i pantenol koji dodatno pomažu u nježnom čišćenju, hidrataciji i jačanju strukture kose. Revalid® stimulirajući šampon pruža najbolju njegu i ujedno priprema vašu kosu za daljnji tretman protiv ispadanja kose s Revalid® serumom za rast kose. Bez parabena, sulfata i silikona. Revalid® stimulirajući šampon dostupan je u apotekama u pakovanju od 200 ml.

Revalid® kapsule za kosu

Vitamini i minerali u Revalid® kapsulama podržavaju zdravlje kose iznutra i savršeno nadopunjuju njegu s Revalid® stimulirajućim šamponom i Revalid® serumom za rast kose. Više od 25 godina švicarske stručnosti uloženo je u razvoj ovog proizvoda. Potpuno nova formula sadrži pomno odabrane vitamine (biotin, B1, B6, D3), minerale (cink, bakar, željezo), aminokiseline i biljne ekstrakte koji pomažu u održavanju zdrave kose. Najbolji učinci se mogu očekivati ​​kada se koristi s Revalid® serumom za rast kose i Revalid® stimulirajućim šamponom za vanjsku upotrebu, najmanje 3 mjeseca u kontinuitetu. Tako će vaša kosa zaista biti potpuno nahranjena izvana i iznutra! Revalid® kapsule registrovane su na tržištu BiH kao dodatak prehrani i dostupne su u apotekama u pakovanju od 60 kapsula.

O brendu Revalid®

Revalid® brend je kreiran prije skoro 30 godina u Švicarskoj i od tada se kontinuirano razvija, kako bi pružio sveobuhvatnu njegu kose, sa posebnim fokusom na tretman gubitka kose. Visokokvalitetni Revalid® proizvodi, kreirani od strane švicarskih stručnjaka, formulisani su posebno kako bi pružili svu potrebnu njegu za zdravu i jaku kosu. Svi Revalid® proizvodi su dermatološki ispitani. Čak 88% korisnica potvrdilo je efikasnost i pouzdanost proizvoda.**

**utemeljeno na uzorku od 757 žena koje su isprobale Revalid® proizvode.

Više informacija o brendu Revalid® potražite na www.revalid.ba

O kompaniji Ewopharma

Ewopharma AG je švicarska farmaceutska kompanija sa 60-godišnjom tradicijom i iskustvom u prometovanju lijekova i bezreceptnih proizvoda na tržištu srednje i istočne Evrope. Kompanija pokriva sve aspekte pristupa tržištu i marketinga farmaceutskih proizvoda, kao i proizvoda za zaštitu zdravlja potrošača.

Više informacija o kompaniji Ewopharma potražite na www.ewopharma.ba

Kompanija Ewopharma d.o.o. Sarajevo je ovlašteni zastupnik i nositelj odobrenja proizvoda brenda Revalid na tržištu BiH. Za sva dodatna pitanja, pošaljite upit na info@ewopharma.ba.