Od živahnih ulica Evrope do nepreglednih pejzaža Afrike, prekrasnih pogleda na Aziju, raznolikih pejzaža Amerike i očaravajućih ostrva Okeanije, trkači sa svih kontinenata, 17. septembra sjedinjuju svoje korake na Sarajevo polumaratonu!

“Oduševljeni smo što možemo objaviti da su već sad prijave stigle sa svih kontinenata, čineći ovogodišnji polumaraton zaista globalnom proslavom sporta, jedinstva i kulture. Svjedočanstvo je univerzalne privlačnosti Sarajevskog polumaratona da se pojedinci iz tako različitih sredina i lokacija okupljaju kako bi prigrlili radost trčanja i druženja”, izjavili su organizatori ovog uzbudljivog događaja.

Jednim korakom na drugi kraj svijeta!

Znate li kako jednim korakom možete preći na drugu stranu svijeta? Lako je, trčeći Sarajevo polumaraton! Zamislite, stojite na startnoj poziciji u srcu grada, na mjestu poznatom pod nazivom „Sarajevo Meeting of Cultures”, gdje se susreću različiti kulturni uticaji i povezuju različitosti. Počeli ste trčati i jednim korakom ste prešli s istoka na zapad. Dužinom cijele staze prati vas sjajna navijačka energija, podrška prijatelja, kao i muzički punktovi iz kojih ćete imati priliku slušati hitove kultnih muzičara koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu.

Ovogodišnji Sarajevo polumaraton obećava da će biti više od same utrke, to je putovanje kroz vrijeme i tradiciju. Pomno isplanirana ruta vodi vas na zadivljujuće putovanje kroz srce Sarajeva, prolazeći pored njegovih kultnih znamenitosti, historijskih lokaliteta i živahnih kvartova. Trkači će imati jedinstvenu priliku da pretrče sarajevsku kaldrmu, iskuse lokalno gostoprimstvo, i upijaju gradsku fuziju istoka i zapada, prošlosti i sadašnjosti.

Pridružite se stvaranju historije!

Kako počinje odbrojavanje do Sarajevo polumaratona, organizatori upućuju entuzijastičan poziv trkačima, rekreativcima i avanturistima iz cijelog svijeta da im se pridruže: “Vežite svoje patike, prigrlite kulturnu tapiseriju Sarajeva i postanite dio naslijeđa globalnog jedinstva koje predstavlja polumaraton!”

Sarajevo polumaraton će biti održan u sklopu Sarajevo RunFesta, od 15. do 17. septembra 2023. godine. U sklopu ovog događaja, osim Sarajevo polumaratona, biće održane još 3 utrke.

Ukoliko je 21 km puno za noge tvoje, okupi tim od troje!

G-drive štafetni polumaraton namijenjen je timovima u sastavu od tri osobe. Osnovni cilj G-Drive štafetnog polumaratona je omogućiti što većem broju učesnika da osjete spektakularnu atmosferu kakvu samo trkači znaju napraviti tako što će u timu istrčati distancu dugu 21,1 kilometara. Članovi štafetnog tima će trčati 8, 7 i 6 kilometra, te na taj način zajednički istrčati polumaraton. G-Drive štafetni polumaraton idealan je za team building radnih kolega, porodica, prijatelja, ali i odličnu zabavu. Pozovite prijatelje, radne kolege, kolege s faksa, komšije i sve one koji su spremni da zajedno s vama trče ka cilju!

Više informacija o samoj utrci potražite OVDJE.

Neka se Sarajevom prolomi graja kad protrči mala raja!

Crvena jabuka Bambini maraton je utrka za najmlađe i najslađe trkače. Staza je kratka (350 m) i slatka. Uzrasna kategorija djece koja se prijavljuju na ovu trku je od 2 do 6 godina, a svi mališani koji prođu ciljnu kapiju su pobjednici i dobiće finišerske medalje. Bambini maraton osmišljen je s ciljem razvijanja sportskih navika kod djece i promovisanja važnosti druženja, socijalizacije i zdravih aktivnosti.

Više informacija o samoj utrci potražite OVDJE.

Ako želiš zabavan dan, istrči Intersport Fun Run!

Najveseliji i najzabavniji start očekuje se na Intersport Fun Run utrci zadovoljstva, koja je namijenjena svima onima koji vole druženje i dobru zabavu Utrka u dužini od 2,2 km predstavlja poklon Intersporta i NGO Marathona svim građanima, tako da je kotizacija za istu besplatna. “Ovom utrkom pomjeramo granice u zabavi i trčanju te pružamo priliku da doživite potpuno novi osjećaj trčanja bez granica gdje možete povesti na start vaše omiljene osobe, obući omiljenu opremu ili napraviti najoriginalniju kreaciju u kojoj ćete biti prepoznatljivi, povesti kućnog ljubimca ili provozati vaše dijete u kolicima, napraviti nešto neobično s vašim trkačkim timom i zabilježiti jedinstvene momente koje pruža najzabavnija utrka Vivia RunFesta – Intersport FunRun”, izjavili su organizatori.

Više informacija o samoj utrci potražite OVDJE.

Igramo se!

Nakon što ste dali sve od sebe na sarajevskim ulicama, nakon uzbuđenja prelaskom ciljne linije i nakon pobjedničke objave najboljeg trkača, uzbuđenju nije kraj. Spremite se da budete oduševljeni spektaklom koji vas očekuje. Za sve učesnike Sarajevo polumaratona i G-Drive štafetnog polumaratona, u saradnji s partnerima i pokroviteljima događaja, organizatori su pripremili bogatu tombolu, zajedno s muzičkim programom. Dok se budete odmarali na ciljnoj liniji, s finišerskom medaljom oko vrata, možda baš Vi osvojite putovanje, nove patike za trčanje, startninu za neku uzbudljivu utrku ili neki od poklona iznenađenja.