Najveće svjetsko takmičenje u breakdanceu zauzet će središnju pozornicu na kultnom Stade Roland-Garrosu u Parizu 21. oktobra. Svjetsko finale Red Bull BC One koje slavi svoju 20. godišnjicu, okupit će trideset i dvoje najboljih b-boy i b-girl talenata u Gradu svjetla, gdje će staviti svoje koreografije na probu.

Nakon niza od 90 kvalifikacijskih događaja u 28 zemalja, Red Bull BC One Svjetsko finale prikazat će spoj plesne izvrsnosti i nevjerovatnih atletskih mogućnosti.

Kandidati za tron uključuju Indiju, svjetsku prvakinju u kategoriji B-djevojaka 2022., koja se vraća braniti svoj naslov za Holandiju i Kanađanina Phila Wizarda, kome je ovo četvrti nastup na Svjetskom finalu. Francuski B-Boy Dany Dann nad se tituli svjetskog prvaka na domaćem terenu.

Sudijeski panel se sastoji od legendi breakdance zajednice, uključujući B-Boy Flea Rocka iz SAD-a, Južnokorejskog B-Boy Killa i Meksikanca Dr. Hilla, pionira hip-hop kulture u Južnoj Americi. Žiri popunjavaju francuski Babyson i španjolska B-Girl Movie One.

Prije velikog obračuna na Stade Roland-Garrosu 21. oktobra, legende breakinga i zvijezda u usponu iz cijelog svijeta okupit će se u Red Bull BC One kampu u Parizu, koji se održava u The Centquatre-Paris, na nekoliko dana radionica, panela i – plesne bitke.

B-Boy Monkey King iz Tajvana i međunarodni plesači pokušat 18. oktobra i poseban podvig u saradnji s Guinnessovom knjigom rekorda – prvi dvostruki Airflare na svijetu, a narednog dana svjedočit ćemo Last Chance Cypheru, gdje će se više od 60 plesača boriti za preostala mjesta na svjetskoj finalnoj pozornici.