Zlatni sponzor Sarajevo Film Festivala – Perutnina Ptuj, počastio je svojim dobro znanim brendom Poli učesnike programa Talents Sarajevo koji su jutros, zajedno sa predstavnicima sedme sile, uživali u pravom filmskom doručku, koji je specijalno za njih pripremio chef Miran Karić.

Tajna Miranovih recepata bila je inovativna upotreba Poli proizvoda koji su se našli u zalogajima nazvanim po poznatim filmovima. Tako su oni iskusni birali zalogajčiće pod nazivom „Godfather“, oni pak željni akcije su odabrali zalogaje „James Bond“, klasici su birali hot dog „Indiana Jones“, romantičari „Amélie“, dok su oni željni izazova birali „Zorro“.

Osim uživanja u specijalitetima napravljenim od najkvalitetnijeg pilećeg mesa, gosti su imali priliku saznati da je prva proizvodnja salame u BiH počela 23.4.2008. godine u Brezi kada je svečano otvorena najmodernija tvornica za proizvodnju mesnih prerađevina.

Svojim mladalačkim, ambicioznim i društvenim karakterom, Poli dijeli svoje vrijednosti poput slobode, humora i individualnosti i zato smo ponosni što smo zlatni sponzori najveće regionalne filmske smotre, te da imamo priliku podijeliti naše vrijednosti sa mladim talentovanim filmskim autorima. Ovdje smo kako bi donijeli najbolje okuse za kojima su svi ludi, što nas nimalo ne čudi, jer su Poli upravo odabrale mame za 2022/2023 godinu u kategoriji parizera i posebnih salama. Kako je ovo ujedno godina u kojoj obilježavamo 15 godina od proizvodnje prvog Poli proizvoda u Bosni i Hercegovini, željeli smo mladim talentima i medijima pokazati kako finger food može biti ukusan kada se dobro iskombinuje i kada mu se doda dašak filmova u kojima svi uživamo“, izjavila je Elma Ganić, vođa marketinga kompanije Perutnina Ptuj BiH.

Nakon slasnih i inovativnih zalogajčića, talenti su otišli na nova predavanja, mediji na projekcije filmova, a chef Miran Karić sve recepte specijalno osmišljene za ovaj filmski festivalski doručak podijelio je na Poli društvenim mrežama Instagram i Facebook.