U sklopu Sarajevo Run festa, 17. septembra održat će se 16. Addiko Sarajevo polumaraton. Kako je Sarajevo polumaraton centralni događaj festivala, a muzika odličan motivator, sve trkače dodatno će motivisati i „Muzičke stanice“ koje će biti raspoređene duž cijele trase ovogodišnjeg polumaratona. Trčeći „Zajedno Sarajevom“ u čast muzičarima koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu, iz muzičkih stanica imaćemo priliku čuti najljepše melodije kultnih  pjevača i bendova.

Besplatnim veličanstvenim koncertom „Zajedno Sarajevom“ koji NGO Marathon Sarajevo i Narodno pozorište Sarajevo, u saradnji sa Gradskim orkestrom pod dirigentskom palicom dirigenta Fuada Šetića, poklanjaju građanima, biće ozvaničen početak RunFesta Sarajevo 2023. Koncert će biti održan 16. septembra u 20:30 sati na trgu Susan Sontag.

Inspirativni tekstovi i melodije mogu podići raspoloženje trkača i motivirati ih da se suoče s izazovima tokom trke. Tekstovi koji govore o snazi, istrajnosti i premošćivanju prepreka mogu trkačima pomoći da se mentalno nose s naporima trke, pokazalo je istraživanje.

Furaj mali sam sredinom, sve do medalje

I ovoga puta, trkači će imati priliku trčati centralnim ulicama našeg grada, a na muzičkom punktu Vječna vatra će ih dočekati poznati hitovi sarajevske zvijezde Dine Merlina. Sredinom, danas sam OK i Kremen, samo su neke od pjesama Čarobnjaka koje će im magično pružiti dodatni motiv i snagu da finiširaju ovu važnu trku.

Ima nešto od srca do srca

Muzički punkt Crvena jabuka, simbolično će biti postavljen na Marijin dvoru kod istoimenog supermarketa, te će zasigurno pomoći trkačima da se udalje od fizičkog umora i distanciraju od negativnih senzacija koje mogu osjećati tokom trke.

Neka ljubi se istok i zapad

Trasa Addiko Sarajevo polumaratona starta sa mjesta gdje se spajaju istok i zapad “Sarajevo meeting of culture”, a baš na tom mjestu će biti postavljena i muzička stanica poznatog sarajevskog benda Plavi orkestar.

Ako priđeš bliže

Na muzičkoj stanici Skenderija trkače če dočekati bezvremenski hitovi Zdravka Čolića i zasigurno im dati snage i motivacije da stignu do medalje 16. Addiko Sarajevo polumaratona.

Hajmo curice, hajmo dječaci

Ako već pričamo o umjetnicima koji su obilježili sarajevsku muzičku scenu, nikako ne smijemo zaboraviti i kultni bend Bijelo dugme, čiji će nezaboravni hitovi odjekivati iz muzičke stanice Vijećnica, uz koje će trkači finiširati ovu svima jako važnu trku.

Ukoliko se još uvijek niste prijavili na 16. Addiko Sarajevo polumaraton koji će biti održan 17. Septembra, svakako to uradite čim prije, putem web stranice www.sarajevomarathon.ba