Zamislite vibraciju, zvukove, svjetla, energiju, vaši omiljeni regionalni influenseri, gameri i esport na najvećem nivou… I sve to u srcu Sarajeva! Za samo 13 dana, Dvorana Goran Čengić postaje gaming centar Balkana. Svaki ekran, svaka tipka, svaki klik, 28. oktobra postaju dio najvećeg gaming događaja u BiH.

Uz maestralnu organizaciju timova Orior Media LLC i Udruženja Centar za razvoj i promociju novih tehnologija i esporta Arena, imat ćete priliku gledati, slušati i igrati uz zvijezde poput Namik Nuni Đulića, Marka KOFSa i Viktora BloodMastera. A to je tek početak!

Pored ovih zvijezda, očekuje vas i niz drugih utjecajnih ličnosti i influensera iz gaming svijeta. Sigurno je da će ovogodišnji festival biti pravo uzbuđenje za sve ljubitelje igara.

Posebno želimo naglasiti da je ove godine u toku šesta sezona Business Gaming Lige u kojoj se takmiči 8 kompanija. Playoff faza se odvija online, ali što je još važnije, veliko finale lige će se održati uživo upravo na Sarajevo Loading Festivalu!“, poručuju organizatori.

Sarajevo Loading Festival je podržan od strane Grada Sarajevo, Općine Novo Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo. Iz organizacije najavljuju da će Hisense biti ekskluzivni TV partner festivala, dok će Pro Game biti službeno piće festivala. Pored toga, mnogi sponzori i medijski pokrovitelji su odlučili podržati festival i ove godine.

Za sve one koji žele biti dio ovog događaja, karte su u prodaji na kupikartu.ba U ponudi su regularne i VIP karte, koje nude i niz dodatnih pogodnosti. Ne propustite priliku da postanete dio gaming povijesti Bosne i Hercegovine!

Svim članovima Porodice tri plus je omogućen popust od 20% pri kupovini karata.

Za više informacija o samom događaju, posjetite zvaničnu web stranicu te Facebook i Instagram profile Loading Festivala, a možete poslati i e-mail na info@loadingfest.ba.