Esports fanovi, spremite se za trenutke prepune uzbuđenja i avanture! Nešto manje od dva mjeseca nas dijeli od trećeg izdanja najvećeg festivala gaming industrije u BiH, događaja koji je prepoznat kao središte esporta u regiji.

Sportska dvorana Goran Čengić, Općina Novo Sarajevo, bit će domaćin festivala, omogućavajući posjetiteljima da iskuse energiju gaminga u ritmu našeg grada.

Ove godine, organizatori festivala, Orior Media LLC sa partnerima iz “Udruženja Centar za razvoj i promociju novih tehnologija i esporta Arena” odlučili su da podignu ljestvicu još više.

“Sarajevo Loading Festival postaje regionalni gaming event! Omiljeni regionalni influenceri i YouTuberi dolaze u naš grad, ali to nije sve – ovogodišnji festival se fokusira na sveobuhvatnu temu umjetne inteligencije. Kao posebnu zvijezdu, ugostit ćemo i prvog jedinstvenog AI ambasadora. Ova revolucionarna figura koristi se AI tehnologijom u cilju kreiranja originalnog sadržaja, pa čak i stvaranja vlastitog identiteta u digitalnom svijetu”, izjavili su organizatori festivala.

Između ostalih, festival će ugostiti vaše omiljene ličnosti – Namik Nuni Đulić, Marko Kofs, Viktor BloodMaster – koji će kao ambasadori događaja donijeti izvanrednu, nezaboravnu zabavu i neviđeni spektakl.

Sarajevo Loading Festival je mjesto susreta za najbolje esport takmičare i preko 30 influencera iz regije. Pripremite se za mnogo uzbudljivih takmičenja, susret sa najistaknutijim imenima u esportu i još mnogo toga!

Uz sve to, posjetitelji će imati priliku da se zabave u Casual gaming zoni, gdje će moći isprobati svoje omiljene igre.

Predrezervacije karata za Sarajevo Loading Festival već su dostupne. Svim kupcima pruža se prilika da iskoriste dodatne nivoe pristupa i ekskluzivne nagrade kroz nabavku VIP karata. Za najmlađe posjetitelje, djecu do 4 godine starosti, osiguran je besplatan ulaz kako bi se i oni mogli zabaviti na jednom od najvećih gaming događaja u Bosni i Hercegovini.

Važno je naglasiti da za članove “Porodice tri plus” postoji mogućnost ostvarivanja popusta od 20% pri kupovini karata, dodatno naglašavajući kako je ovaj događaj izvrsna prilika za obiteljski izlazak i zajedničko istraživanje svijeta gaminga.

Za više informacija o samom događaju posjetite web stranicu www.loadingfest.ba ili zvanične Facebook i Instagram profile festivala.

Za one koji ne uspiju online putem osigurati svoju kartu na vrijeme, ne brinite – karte će biti dostupne za kupovinu na licu mjesta za vrijeme trajanja događaja i u prostorijama Connect Arene, Robot Socijalno.