Uz samu skijašku stazu na Bjelašnici, novi wellness & spa hotel simboličnog naziva – Nomad, ovih dana dočekao je prve goste. Članovi Adižes biznis kluba, njih 80, iz cijelog regiona odsjeli su u jedinstvenom planinskom ambijentu bh. olimpijske ljepotice gdje su spojili ugodno sa korisnim. Naime, trodnevna radionica kluba održana je u hotelu Nomad, a s obzirom na blizinu grada gosti su imali priliku da uživaju i u mnogim drugim sadržajima koje nudi Sarajevo.

Boris Popović, vlasnik kompanije Alarm Automatika iz Rijeke prvi put boravi na Bjelašnici. Navodi da mu je bilo dovoljno samo par dana da ga ova planina oduševi, kao i boravak u hotelu Nomad. „Kao poslovnom čovjeku važno mi je spojiti ugodno s korisnim. Razgovarati o biznisu, poslovnim ciljevima, planovima, sljedećim koracima bilo je jednostavnije u ovako opuštajućem okruženju. Dojmilo me se i to što nam je do Sarajeva trebalo svega dvadesetak minuta vožnje, a sam grad obiluje kulturno-povijesnim znamenitostima. Sigurno ću opet doći, ali ovaj put sa svojom obitelji.“

Kada je u pitanju samo uređenje hotela, Mesud Ljuhar, direktor hotela, je komentarisao: „Spojiti ugodno s korisnim imperativ je onih koji znaju šta žele u modernom svijetu. Ideja vodilja bila je učiniti Bjelašnicu poželjnom destinacijom tokom cijele godine, te napraviti mjesto koje će inspirisati ljude da vrijeme provode u zdravom okruženju. Ova, po svemu posebna planina, zaslužuje dobro osmišljen i stručno projektovan objekat, sa raznovrsnim sadržajima za moderne nomade svih generacija. Udoban smještaj u atraktivnom ambijentu, direktni izlaz na ski stazu, wellness&spa, gastro pub, restoran i konferencijski prostor samo su neki od njih“.

U hotelu Nomad, ništa nije prepušteno slučaju. Svaki, pa i najmanji detalj, uključujući i njegov naziv, pažljivo je osmišljen, a to je potvrdila i Ana Kentera, izvršna direktorica kompanije Alter modus iz Podgorice. „Bilo da ste sa porodicom ili prijateljima hotel Nomad je prava mjera aktivnog odmora ili jednostavno, kutak za opuštanje, uživanje i prepuštanja svim izazovima hedonizma. Sobe su perfektne. Hrana savršena. Osoblje odlično. Atraktivan ambijent uz direktni izlaz na ski stazu. Hotel za svaku preporuku“, kazala je.

Jedan od gostiju ovog vikenda bio je i Davor Krezić,  vlasnik kompanije Alfatherm iz Mostara, koji kaže da punog srca preporučuje hotel Nomad. „Ako živite u Bosni i Hercegovini kao ja, imate jedinstvenu priliku da se približite njenim ljepotama, a ima ih više nego što mislite. Jedno baš tako lijepo mjesto koje sam upravo otkrio je hotel Nomad na Bjelašnici gdje sam proveo tri fantastična dana. Da biste došli do ovog čarobnog mjesta ne treba vam pasoš niti mnogo vremena, a nudi sve što moderni nomadi žele: prirodu u dobrom društvu“, rekao nam je Davor.

Danijela Vojnić Purčar iz Lion group iz Subotice uz osmijeh kaže da se ovih dana osjećala kao da živi unutar najljepšeg Pinterest kataloga. „Ovo je perfektno mjesto za sve one koji vole planinu, dobro skijanje i veličanstvenu prirodu. Veliki bonus je činjenica da je Sarajevo u blizini, pa smo uživali u njegovim čarima. Što se mog boravka tiče, sa odličnom ekipom, raznovrsnim sadržajima i prelijepom prirodom, ovo putovanje ostaje zapisano masnim slovima u mom dnevniku. Hvala hotelu Nomad i klubu Adižes na savršenom iskustvu.“

Hotel u svom sastavu ima 51 dizajniranu hotelsku sobu, a tu je i cijeli niz profesionalnih usluga, koje će uveliko poboljšati kvalitetu boravka na planini. Priliku za rad i profesionalni razvoj u hotelu Nomad je dobilo oko 60 zaposlenika.

Iz Uprave hotela ističu da posebnu pažnju posvećuju održivom poslovanju i zaštiti životne sredine pa su odlučili da u ime svakog gosta posade po jednu sadnicu kako bi sačuvali ljepotu i obogatili šumski fond Bjelašnice. Ove godine cijena dnevne ski karte na Bjelašnici za djecu iznosi 28 KM (14 EUR), za odrasle 42 KM (21 EUR).

Rezervacije se mogu izvršiti putem emaila: info@hotelnomad.ba ili pozivom na telefon: +387 33 49 10 10. Za više informacija o hotelu posjetite: www.hotelnomad.ba.