Osnivač Sea Dance festivala, Dušan Kovačević pozvao je putem svog Instagram profila premijerku Finske, Sannu Marin da dođe na ovogodišnje izdanje festivala, te ispred kompletne organizacije izrazio podršku u medijskoj hajci koja se digla proteklih nedjelja.

U pozivu finskoj premijerki Kovačević je naveo da bi volio ona posjeti ne samo Sea Dance nego i EXIT festival sljedećeg jula, ističući da su njena energija i pozitivan stav dobrodošli na svim Exitovim festivalima. I naravno, da je vikend na Sea Dance-u svakako topliji nego vikend u Helsinkiju.

Proteklih dana javnost se podijelila u odobravanju i osudi objavljenog video snimka u kojem se vidi kako se finska premijerka zabavlja i pleše sa grupom prijatelja i poznatih ličnosti. Kod javnih ličnosti, granice privatnog i javnog života su fluidne, ali je sigurno da i oni imaju pravo na slobodno vrijeme, zabavu i dobar provod, koji su na Sea Dance festivalu izvjesni! Ovo će ujedno biti i odlična prilika da se Sanna Marin uvjeri u istinitost priča o balkanskom gostoprimstvu i pozitivnoj energiji kojoj se mnogi vraćaju.