Najuzbudljiviji vinski događaj – festival vina, jesensko izdanje Sarajevo Wine Weekenda, okupiće zaljubljenike u vino, somelijere, vinare i sve ljubitelje finih vina kako bi zajedno proslavili raskošnu paletu ukusa koju pružaju vinarije iz Bosne i Hercegovine i regije.

Sarajevo Wine Weekend će se održati u petak, 20. oktobra 2023. godine, u Bosanskom Kulturnom Centru (Branilaca Sarajeva 24), od 16:00 do 22:00 sata, pružajući posjetiteljima priliku da istraže širok spektar vina uz bogatu gastro ponudu izlagača.

Od ove godine uvodimo vinski vodič koji će sadržavati smjernice i dodatne informacije za posjetitelje kao svojevrsna mapa kroz festival i izlagače, ističući posebne edicije vina, raritetne boce ili vina u velikim bocama sa naznakom i preporukama za gastro izlagače“, naglasili su organizatori.

Gastronomska ponuda festivala obiluje raznovrsnim izlagačima, a posebno se ističu izvrsni specijaliteti Gastro marketa “Crvena Jabuka” Marijin Dvor.

Sarajevo Wine Weekend zaključuje se najiščekivanijim after partyjem u Coloseum Clubu. Gosti će biti zagrijani saksofon ritmovima Niksona, a potom slijedi nastup Amela Ćurića, koji osvaja publiku svojim vokalnim sposobnostima i nevjerovatnom energijom.

Ulaznice za festival već su u prodaji putem portala kupikartu.ba, kao i na svim njihovim prodajnim mjestima, po cijeni od 40,00 KM po osobi. Kotizacija za korištenje Riedel vinske čaše iznosi 10,00 KM.

Festival su podržali: Fina Vina, NLB Banka dd, Master Card, Ambasada Republike Slovenije u Sarajevu, Visit Sarajevo, Crvena Jabuka Gastro market Marijin Dvor, Rail Cargo Logistics. Medijski pokrovitelji su: Bonjour, RSG radio, Radio Antena i Mix radio.

Za više informacija o festivalu pratite društvene mreže organizatora ili posjetite web stranicu www.finavina.ba.

Uživajte u nezaboravnom vinskom iskustvu!