Draga moja Ema, kada sam te prvi put vidjela, prije pet godina, osjetila sam tvoje maleno srce i čula tvoju radost, bez obzira na to što ne možeš govoriti. Vidjela sam i tvoju borbu da koračaš, da plešeš… Znala sam i tada da to neće biti posljednji humanitarni poziv za tebe. Po treći put, djeca agencije Nova maS models i Osnovne škole Hrasno će za tebe koračati 29. marta u Bošnjačkom institutu.”

Ovim riječima, Alma Musliović najavljuje još jednu humanitarnu priču. Naime, u Bošnjačkom institutu, 29. marta s početkom u 19 sati, biće održana humanitarna revija za Emu Isić, djevojčicu oboljelu od cerebralne paralize.

Oko 40 malih i velikih manekena predstavit će pet brendova za sezonu proljeće/ljeto ‘23. Cilj modne revije je prikupljanje novčanih sredstava za Emu Isić, djevojčicu oboljelu od cerebralne paralize.

Djecu i humanost uvijek stavljam ispred svih. Solidarnost i empatija su upravo osnovne karakteristike Nova maS agencije. Stoga su nam se ovoga puta, na moj poziv, pridružila i djeca O.Š. Hrasno što me posebno raduje, a još više raduje me podrška Grada Sarajeva i naše divne gradonačelnice, Benjamine Karić Londrc. Za nas, male ljude, veliko je to“, kaže Alma, povodom predstojeće humanitarne revije za Emu Isić.