Projekat Sky Grind uključivao je skateboard trikove na visini od 2750 metara, avion iz filmske franšize “Brzi i žestoki”, stručnjaka za skok padobranom iz filmskog serijala “Nemoguća misija”, prvi skate park unutar aviona, a rezultirao je vjerovatno najfantastičnijim trikom na skateboardu ikad zabilježenim.

Bufoni, koja je sa 6 zlatnih medalja sa X Gamesa, stekla reputaciju jedne od najboljih svjetskih skateboarderica, ovim projektom upisala se u istoriju kao prva osoba ikada koja je uradila skate trik u avionu i odmah zatim skok padobranom.

Pripremajući se za ovaj izazov, Bufoni je intenzivirala svoj fizički trening, a u mjesecima koji su prethodili finalnoj akciji, u Aerotelieru, bazi avio sporta u Argentini, izvela je preko 100 skokova padobranom. Kad se napokon osjetila spremnom, sa ekipom od preko 50 članova produkcije je krajem augusta otputovala na snimanje u posebno napravljenom skate parku unutar aviona C-130 Hercules.

Ovaj, prvi ikada skate park dizajniran unutar aviona, osmislio je osnivač California Skateparks, Joe Ciaglia, koji je projektovao i skate park korišten na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Konačno, nakon mjeseci priprema, 30. augusta je Leticia noseći na sebi padobran težak preko 9 kilograma, odvezla zamišljenu skate akciju, a sve je kamerom uhvatio Craig O'Brien, isti snimatelj koji je radio sa Tomom Cruiseom u filmu “Nemoguća misija – Fallout’.

Bufoni je izvela ‘feeble grind’ – težak trik koji kombinuje 50/50 i boardslide, a zatim je nastavila u slobodan pad sa visine od 2750 metara. 29-godišnjakinja je bila oduševljena: “Ludo je kada pomislim da sam ja prva osoba koja je ikada vozila skateboard unutar aviona, a onda i skočila iz njega. To je nešto što nisam znala da li će biti moguće. “, rekla je Letizia. “Još ne mogu da vjerujem da se ovo stvarno desilo. Osjećam se kao da sanjam. Sve je na kraju ispalo i bolje nego što sam se nadala. Ovo je bio jedan od najboljih dana u mom životu!”

Legenda Red Bull Air Force-a. Jeffrey Provenzano, ​​koji je obučavao Bufoni u padobranstvu, dodao je: “Kao padobranac, ona je nevjerovatna. Bio sam iznenađen. Sportisti generalno brzo uče, ali ona je bila iznad očekivanja. Posvetila je 100% pažnje svim detaljima.”