MSC Cruises je izmijenio itinerere brodova MSC Sinfonia i MSC Musica na istočnom Mediteranu uslijed geopolitičke situacije u Izraelu.

Na narednih osam 11-noćnih krstarenja broda MSC Sinfonia luka Haifa u Izraelu će biti zamijenjena lukom Istanbul u Turskoj što također znači da će Rodos biti zamijenjen Pirejom, Grčka, a Izmir u Turskoj će zamijeniti Limassol, Cipar.

Počevši od 21.10.2023. novi itinerer broda MSC Sinfonia će obilaziti talijanske luke Genovu, Civitavecchiju i Messinu nakon kojih slijedi Pirej, Izmir, Istanbul i Heraklion na Kreti prije povratka broda u Genovu, Italija.

Na naredna tri 7-noćna krstarenja broda MSC Musica s polaskom iz Pireja, Grčka, luka Haifa će biti zamijenjena lukom Rodos na polascima 18. i 25.10. te lukom Marmaris u Turskoj na polasku 1.11.

Gianni Onorato, izvršni direktor MSC Cruisesa, je rekao: „Sigurnost svih naših putnika i članova posade je uvijek glavni prioritet te smo ubrzano radili na izmjeni itinerera brodova MSC Sinfonia i MSC Musica kako bismo ponudili izuzetno atraktivnu alternativu u zimskim mjesecima.“

Kompanija je započela proces komunikacije sa svim svojim putnicima kao i partnerskim putničkim agencijama na koje utječu ove izmjene.

MSC Cruises će također ažurirati svoju web stranicu s najnovijim potvrđenim detaljima novih itinerera kako bi postojeći putnici imali na raspolaganju pregled svih informacija kao i svi oni koji žele rezervirati svoj sljedeći odmor na moru tijekom zimskih mjeseci.