Utrkom za najmlađe i najslađe trkače, Crvena jabuka market Bambini maraton, u organizaciji NGO Marathon, zvanično je otvoren „Run Fest Sarajevo 2023“. Više od pet stotina mališana danas je, uz graju i smijeh, započelo utrku sa startom na Ferhadiji, na znaku „Sarajevo Meeting of Cultures”.

Zajedno s maskotama Fun Team finiširali su utrku Crvena javuka market Bambini maraton, dugu 350 metara koja se u Sarajevu održava drugu godinu zaredom. Svi učesnici, utrku u kojoj su svi pobjednici, finiširali su s medaljama i poklonima prijatelja utrke, Crvena jabuka marketa.

„Zadovoljstvo nam je i ove godine biti dio projekta koji promoviše rekreativno bavljenje sportom i među najmlađim generacijama. To je jedna od vrijednosti koju i naša kompanija njeguje, a odziv na današnju utrku nam je i ove godine pokazao da i mališani i njihovi roditelji prepoznaju značaj ovakvih priča. Što je još važnije, dobra zabava i kvalitetno druženje su zagarantovani na jednom ovakvom događaju, a to nas posebno raduje”, navela je Aleksandra Marković, PR trgovačkog lanca Crvena jabuka market.

Po završetku utrke, mali veliki maratonci uživali su u muzičko-zabavnom i edukativnom programu.

Prisutne je zabavljao dječji hor Basics škole, imali su priliku učestvovati i u interaktivnom času engleskog jezika škole Helen Doron Stari Grad, a osmijeh na licima posebno su izmamili mađioničarski trikovi.