Institut za majku i dijete (UMBD) organizuje Besplatnu školu roditeljstva „Prvi dani s bebom“ koja će se održati 17. marta 2023. godine sa početkom u 18h u hotelu Hills, Ilidža. Na ovom specijaliziranom događaju koji je namijenjen trudnicama i roditeljima će biti predstavljen priručnik „Prvi dani s bebom“ o kojem će govoriti stručnjaci i stručnjakinje koji su njegovi autori.

Osim stručnih i praktičnih informacija na samom događaju, prisutni će dobiti besplatan primjerak priručnika kao i mogućnost da osvoje vrijedne poklone partnera događaja.

UMBD – Institut za majku i dijete je od svog osnivanja posvećen osnaživanju porodice kroz društvenu podršku, realizaciji edukacija i aktivnosti koje potiču odgovorno i zdravo roditeljstvo, osiguravanju bolje komunikacije i pristupa institucijama između roditelja i institucija u oblasti socijalne zaštite, zaštite porodice s djecom, zdravstva i obrazovanja.

„Rođenjem bebe otvara se nov i uzbudljiv svijet, a većina roditelja nakon trudnoće vrlo malo zna o ispravnoj brizi za bebu i zbog velike količine neprovjerenih informacija ne znaju kako postupati. Prepoznali smo potrebu da pomognemo roditeljima u prvim danima s bebom kući, te smo okupili grupu autora, stručnih osoba, koji su na jednostavan način opisali najvažnije teme koje se tiču postupanja s bebom. Ovaj priručnik je jedinstven na našem tržištu i on nudi odgovore na sve ono što je važno za njegu majke i bebe, daje praktična rješenja za česte probleme i mnogo umirujućih savjeta koji će zasigurno pomoći roditeljima“, kazala je Maida Šuvalić, voditeljica programa Prvi dani s bebom.

Izradu i štampanje priručnika su omogućili Grad Sarajevo, Općina Novo Sarajevo, Opća bolnica „Abdulah Nakaš“ te brojne društveno-odgovorne kompanije.

Pozivamo zainteresovane trudnice i roditelje da dođu na ovaj događaj, a svoj dolazak potvrde do 16. marta 2023. na e-mail umdb.institut@gmail.com ili inbox Facebook stranice Institut za majku i dijete!