Hyundai Auto BH 2023. godinu započinje saradnjom sa najboljom bosanskohercegovačkom plivačicom, državnom rekorderkom i europskom prvakinjom u plivanju, Lanom Pudar. Naime, Hyundai Auto BH od danas je oficijelni sponzor naše zlatne europske plivačice, a Hyundai Tucson oficijelno vozilo Lane Pudar i plivačkog kluba „Orka“.

Čast nam je i zadovoljstvo što smo u prilici da podržimo našu zlatnu plivačicu i vrhunsku sportistkinju, Lanu Pudar. Sretni smo što je od danas Hyundai Tucson zvanično vozilo Lane Pudar i njenog tima. Iskreno se nadamo da će uz našu podršku Lana, zajedno sa svojim stručnim štabom, nastaviti ostvarivati vrhunske rezultate, te nas na taj način nastaviti činiti sretnim i ponosnim građanima Bosne i Hercegovine. Hyundai Auto BH kao društveno odgovorna kompanija će nastaviti podržavati uspješne sportiste i sportistkinje, sport, kulturu, umjetnost, te sve druge sfere društvenog života“, izjavila je Amra Makan Pjevo, marketing i PR managerica kompanije Hyundai Auto BH.

Kao potpisnik ugovora, pored Lane, prisustvovao je i njen trener, koji je ujedno predsjednik Udruženja i Kluba vodenih sportova „Orka“, Damir Đedović.

Prilikom same isporuke vozila, Lana je poslala inspirativnu poruku svim mladim sportistima i sportistkinjama.

Drago mi je da se moj rad i trud isplate, te da postoje kompanije poput Hyundai Auto BH koje prepoznaju sve ovo što radim. Smatram da se uprkos teškim okolnostima može uspjeti, naravno, uz mnogo rada, truda i upornosti“, kazala je najbolja bh. plivačica.

Hyundai Auto BH ovim putem upućuje čestitke Lani povodom osvajanja četiri zlatne medalje na nedavno održanom međunarodnom plivačkom Mitingu „ZPK 2023“ u Zagrebu, uz želju da i u budućnosti nastavi nizati nove uspjehe.