×

Dom mladih Skenderija: Večer Stand Up komedije na Svjetski dan šale

Centar Skenderija Sarajevo Dom mladih, u sklopu projekta Alternativni centar, na Svjetski dan šale organizira večer Stand Up komedije.

Navid Bulbulija, Adnan Kičin i Sanjin Ćorić će u subotu, prvog aprila 2023. godine, prirediti večer Stand Up komedije u Amfiteatru Doma mladih.

Karte za ovaj show u pretprodaji koštaju simboličnih 5 KM, a moći će se kupiti na platou Centra Skenderija od srijede (29. marta), kao i na dan predstave. Broj ulaznica je ograničen.

Publiku koja dođe na ovaj show očekuje sat i kusur vremena ispunjenog smijehom i dobrom atmosferom.

Navid Bulbulija je jedini nindža među Stand Up komičarima. Mada više izgleda kao klošar, ili profesor komparativne književnosti. No, prerušavanje je također jedna od vještina drevnih nindži. Za sebe kaže: “Treba mi neko prevozno sredstvo da više ne kasnim. Da brže stižem od tačke A do tačke B. Na kafe, i tako to. Radio sam širom regiona – na crno. Nastupao u BiH, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Turskoj i Varaždinu. Stand Up komedijom se bavim šest godina. Trenutno radim kao nindža. Volim šetnje po mjesečini uz duge, teške razgovore koji ne vode ničemu.”

Za Sanjina Ćorića kažu da je čovjek bez emocija, ali kad je neko u nevolji, on je uvijek spreman dotrčati da snimi mobitelom. Za njegove šale kažu da je to Crni humor, ali ako njega pitate, on će vam reći da samo prepričava događaje iz svog života. U svom gradu (Mostaru) je poznat po tome što je jednom prilikom pronašao novčanik pun novca koji je pripadao Domu za brigu o djeci bez roditelja i novčanik je, bez imalo razmišljanja, odmah nesebično vratio, a novac zadržao.

Adnan Kičin je pravi predstavnik rijetke krajiške škole Stand Up komedije i neprikosnoveni je stručnjak za džemre.

Prvi april je planetarno prihvaćen kao dan smijeha. Stoga nema boljeg načina za odati počast ovom prazniku nego uz večer Stand Up komedije. Uspješna prvoaprilska šala je ona nakon koje se obično svi smiju, a najviše osoba koja je bila “žrtva” iste. Poznati američki humorista i pisac Mark Twain je na temu prvoaprilskih šala izjavio: “Prvog dana aprila saznajemo kakvi smo ostalih 364 dana u godini”.