Zova je čudotvorna biljka Starog kontinenta kojoj je čak i Hipokrat posvetio svoju pažnju i govorio da mu njen cvijet može biti zamjena za sve lijekove.

Prijatni miris, slatkasti a istovremeno osvježavajući okus zove pun su pogodak za ugodnije ljetne dane, a sve to uz niz zdravstvenih blagodati za tijelo. Njen svaki dio, bilo da se radi o cvijetu, listovima ili plodovima, može se koristiti za pravljenje čajeva, sokova, džemova, vina, krema, losiona pa čak i ukusnih supa.

Flavonoidi, moćni antioksidansi koje sadrži zova upravo su najzaslužniji za njenu ljekovitost i pozitivne učinke koje ima na zdravlje čovjeka. Ljekovita svojstva zove najviše se povezuju za ublažavanje tegoba respiratornog sistema, jačanju imuniteta, a korisna je i za probavu i urinarni trakt, te čisti od toksina.

Domaći sok ove biljke je jedno od omiljenih prirodnih napitaka koje se rado konzumira i osvježava onda kada sunce grije punom snagom. Na isti način osvježava i Sensation Europe u kojem se zova kombinuje sa limunom i daje zanimljiv i novi okus istinskog evropskog pića.

Evropljani su veoma dobro upoznati sa zovom jer ona spada među najstarije biljke Starog kontinenta koju su koristili u različite svrhe. Stari narodi su toliko poštivali zovu da  je ona za njih predstavljala simbol rođenja i smrti i štitila ih od sila zla.

Ukoliko do sada niste, probajte zovu u nekom od njenih oblika i uživajte u svim blagodatima koje ova biljka pruža svim vašim čulima!