U vrijeme zimskih praznika, u sezoni druženja i okupljanja u zatvorenom, volimo dopustiti sebi malo hedonizma uz čašu ukusnog vina i aromatičnih ukusnih zalogaja. Zato vam predstavljamo kremasti, ukusni delikates – humus, za koji verujemo da će osvojiti mnoge koji do sada nisu imali priliku da ga probaju.

Bilo da spremate veče za prijatelje, prazničnu trpezu ili ste samo odlučili da organizujete filmsko veče – humus možebiti spas. Spremićete ukusna i zdrava jela, od kojih će stomaci biti puni bez griže savjesti. Na vama je da izaberete između tri Ribella ukusa (natural, sjemenke bundeve, pikant) i tri zanimljive ideje:

Kao umak ili dip

Humus je već godinama širom svijeta popularan umak za tortilja čips, integralne grisine, ali i zdrave štapiće mrkve, krastavca, celera, svježe paprike, koji mogu biti odličan izbor za međuobrok za djecu ili mezu za odrasle.

Preliv za salatu ili tjesteninu

Umjesto mliječnih sosova i majoneze, možete koristiti humus. Skuhajte tjestetinu, prepržite povrće po želji ili morske plodove, a za preliv koristite Ribella hummus natural uz dodatak maslinovog ulja i limunovog soka.

Brzi zalogaji

Isijecite jaje na pola, ispecite integralne krekere, grilujte gljive, udubite paradajz ili napravite kapice od krastavca i dodajte različite ukuse humusa za svaki brzi zalogaj. Ovo može biti zanimljivo predjelo za goste ili brzi zalogaj za vaše mališane.

Još ideja potražite na Facebook strani Ribella Hummus – Ljubitelji ukusnog zalogaja, te na Instagram nalogu @Ribella_Srbija.

A šta ako je neko od prijatelja na dijeti ili specijalnom režimu ishrane?

S pravom možemo reći da je u ovim situacijama humus idealan izbor. U trenutku kada puno ljudi pazi na svoj kalorijski unos i odlučuje se za alternativne načine ishrane, humus se nameće kao idealna kombinacija za Vaše goste jer će ga rado jesti i vegetarijanci i vegani, ljudi na hrono ili bezglutenskoj ishrani, ali i oni koji poste.