U svečanoj atmosferi uz prisustvo brojnih uglednih zvanica, 15. decembra, u Narodnom pozorištu u Sarajevu održan je Ladies In Awards – Izbor žene godine 2017.

Tako je, prema glasovima čitatelja magazine Ladies In, ovu prestižnu titulu dobila direktorica Narodnog pozorišta Sarajevo Marijela Margeta Hašimbegović.

„Ovu nagradu pamtiću cijelog života. San nas je okupio u ovoj divnoj noći, punoj ljubavi, noći gdje smo jedna drugoj podrška. Najvažnije je biti čovjek i raditi srcem. To je moj put i drago mi je da je ova predivna zajednica Ladies In to prepoznala. Zahvalila bih se svima koji su glasali za mene, Ladies In zajednici kao i marketing agenciji Altermedia, koja je organizovala ovaj divni događaj“, kazala je Marijela Margeta Hašimbegović.

Pored laskave titule, Žena godine je dobila i unikatni prsten, koji je specijalno urađen za ovu priliku, a predstavlja repliku nakita kraljeva srednjovjekovne Bosne, te vrijedno sedmodnevno putovanje za dvije osobe, agencije Fly Fly Travel, na destinaciju po vlastitom izboru.

Marijela Margeta Hašimbegović je, za doprinos afirmaciji pozorišne umjetnosti i kulture u našoj zemlji, proglašena i za najuspješniju ženu iz kategorije “Kultura”.

Na Izboru Žene godine dodijeljena su i posebna priznanja najuspješnijim damama iz šest kategorija, kulturi, biznisu, inovacijama u biznisu, modi, društvenoj odgovornosti i poduzetništvu.