Zdrava probava važna je za zdrav život. Kroz probavu i probavne procese naš organizam dobiva energiju i hranjive tvari koji su mu potrebni za normalno funkcionisanje. Uloga tankog i debelog crijeva u procesu probave sastoji se uglavnom u apsorpciji hranjivih tvari, uklanjanju otrova i otpadnih tvari, te sintezi nekih vitamina, koju provode tzv. dobre bakterije. Zadnja faza probave odvija se u debelom crijevu i kroz debelo crijevo naše tijelo se rješava otpadnih tvari i neprobavljenih ostataka hrane. Zato je vrlo važno omogućiti redovitu probavu. Osim toga, u crijevima je smješten jedan veliki dio našeg odbrambenog sistema i crijevo je naš najveći imunološki organ. Zato se ne kaže bez razloga kako je zdrava probava osnova za snažan organizam. Dobar odnos prema probavnom sistemu je od velike važnosti za zdravlje.

Mnogi se ljudi učestalo žale na različite tegobe. Svi od nečega pate, uzimaju lijekove ili dodatke prehrane, osjećaju se loše i nezadovoljno, a vrlo često tegobe pripisuju lošem vremenu, stresu ili umoru. U tome sigurno ima istine, no u traženju uzroka problema, vrlo često zaboravljamo na probavu. Loša, usporena probava i zatvor su problemi zajednički većini suvremenih ljudi. Loša probava vrlo često dovodi do nepotrebnog zadržavanja štetnih tvari u organizmu, smanjuje učinkovitost odbrambenog sistema i ugrožava zdravlje. S druge strane, znatno utječe i na kvalitetu života.

Naša crijeva su vrlo složen mehanizam kojem ne pogoduje današnji način života. Sve štetne tvari kojima smo izloženi putem hrane, pića, lijekova i okoliša u konačnici negativno utječu na zdravlje našeg probavnog sistema i smanjuju njegovu funkcionalnost. Kako bismo se riješili nekih hroničnih tegoba i ojačali naš organizam potrebno je povremeno „obnavljati“ crijeva i svakodnevno ih potaknuti na rad kako bi se riješili nakupljenih štetnih tvari.

U tome nam pomaže Donat Mg. S obzirom da je Donat Mg potpuno prirodan, podnošljiv i djelotvoran, idealno je rješenje za sve koji pate od usporene probave i zatvora. Svakodnevno konzumiranje 0,3l Donata Mg ujutro na prazan želudac te 0,2l prije večere pokrenut će vaš probavni sustav na potpuno prirodan način, a učinkovitost i sigurnost su klinički dokazani.