U okviru koncertne sezone Muzičke akademije u Sarajevu, u prostorijama Bosanskog kulturnog Centra, 23.4.2015 u 19:30 časova, održće se koncert posvećen kamernoj muzici. I ovaj put studenti će publici prezentirati sadržajno raznolik program, koji će zasigurno zainteresirati sve ljubitelje klasične muzike.

Upuštajući se u pustolovinu kamernog muziciranja, koje od interpretatora zahtijeva maksimum umjetničke posvećenosti, studenti Muzičke akademije u Sarajevu na pozornici će izvesti djela koja pripadaju različitim historijskim epohama i geografskim prostorima. Program sačinjavaju djela poput Koncerta za 4 violine br. 2 D-dur Georga Philippa Telemanna (1681–1767), Klavirskog tria op. 8 br. 1 c-mol Dmitrija Šostakoviča (1906–1975) ili Dialoga angelica za dvije flaute, italijanskog kompozitora Goffreda Petrassia (1904–2003). Pravu atrakciju predstavljati će nastup kvinteta harmonika, koji će premijerno u Bosni i Hercegovini izvesti kompoziciju Mutta, finskog autora Jukke Tiensuua (1948).

Šarolika lepeza muzičkog programa slušateljima će, sigurni smo, omogućiti vrhunski umjetnički doživljaj. Ulaz na koncert je besplatan!