Ljubiteljice i ljubitelji najpoznatijeg američkog viskija, Jack Daniel'sa, imati će priliku da na prvom Whiskey sajmu u Bosni i Hercegovini probaju najbolje iz destilerije iz Tennesseeja.

Prvi Whiskey sajam koji je okupio entuzijaste i ljubitelje dobrog viskija, održati će se u Mostaru, 26. i 27. februara u Mepas Mallu. Kako pravilno kušati whiskey, koje su razlike i sličnosti u prozvodima iz destilarije Jack Daniel's, zašto baš broj 7, samo su neke od stvari koje će posjetiteljke i posjetioci Whisky sajma moći saznati.

Pored toga, moći će probati i najpoznatije Jack Danile's viskije i uvjeriti se zašto on spada u red najboljih i najpoznatijih viskija na svijetu. Uz sve to, dobit će i mogućnost da otputuju i u virtualnu šetnju Lynchburgom, rodnim mjestom Jack Daniel'sa i destilerijom u kojoj se pravi svaka kap Jack Daniel's viskija.

Posebno iznenađenje predstavljaju zatvorene viski radionice. Rezervisana za prvi dan “Jack Daniel's Introduction” radionica će vas upoznati s najpoznatiji američkim whiskeyem, otkriti zašto Jack Daniel's ne spada u kategoriju bourbon whiskeya kao i upoznati vas s mnogim tajnama koje se kriju iza priče stare 153 godine. Na radionici ćete imati priliku saznati razlike u načinu proizvodnje, kao i okusiti razlike među najužim članovima Jack Daniel's porodice.

Whiskey sajam biće otvoren od 16 do 21 sati, a ulaznice se mogu nabaviti na samom ulazu. Broj mjesta na zatvorene radionice je ograničen, stoga na vrijeme rezervišite svoje mjesto.

Nazdravimo skupa na prvom Whiskey Sajmu.

Živjeli!