U ponedjeljak, 21. i utorak, 22. maja u 21 sat na sceni Sarajevskog ratnog teatra izvodi se predstava “We are born naked and the rest is…” rađena u koprodukciji između SARTR-a i Scene MESS. Predstava je rađena u režiji Floriana Fischera prema motivima “Anarhije u Bavarskoj” R.W. Fassbindera.

“Ova predstava je prije svega jedan kolektivan trud, scene se nižu jedna za drugom povezane jednom znatiželjnom tezom, ako ne i pitanjem koje si postavlja Fassbinder (i Žižek) – što dolazi dan nakon revolucije? Postoje li neke budućnosti gdje će početne pozicije biti pravednije, ta inicijalna sloboda dugotrajnija, a sreća opipljivija?”, riječi su Dine Pešuta, dramaturga predstave.

Režiju potpisuje Florian Fischer, asistentica reditelja je Rea Jugo, dramaturg je Dino Pešut, a u predstavi igraju Snežana Bogićević, Adi Hrustemović, Tina Keserović, Jasenko Pašić i Maja Salkić.

Cijena ulaznice iznosi 10KM, a omogućen je popust za učenike, studente i penzionere na 5KM. Ulaznice se mogu rezervisati pozivom na 033 664 070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice.