Vučko Trail je jedna od najljepših bosanskohercegovačkih brdskih – trail trka, koja ove godine doživljava svoje četvrto izdanje na planinama Bjelašnici i Visočici, na čijem se startu, 22. juna 2019. godine, očekuje preko 600 takmičarki i takmičara.

U organizaciji planinarskog društva Željezničar, Vučko Trail donosi čak tri različite trke, odvojene po dužinama, na različitim stazama i sa različitom težinom, od najkraće, prilagođene rekreativcima, duge 13 kilometara, do najduže trke koja će trkačice i trkače voditi kroz čak 63 kilometra prelijepog pejzaža i preko dvije bosanskohercegovačke planine.

Svoje učešće na četvrtom izdanju Vučko Traila do danas je potvrdilo 280 takmičarki i takmičara iz 12 zemalja svijeta. Rok za “early bird”, odnosno rane uplate je 4. mart, do kada se takmičarke i takmičari, rekreativke i rekreativci mogu po povoljnijim uslovima prijaviti za ovu brdsku trku te ostvariti popuste i do 40% na startne pakete.

 

Iz PD Željezničar još jednom su pozvali sve zainteresovane da se prijave i trče Vučko Trail 2019, jer su staze, kao i uvijek, prilagođene formi i fizičkim mogućnostima svih trkačica i trkača, te su postavljene tako da se sa njih pruža pogled na neke od najljepših prirodnih prizora u okolini Sarajeva i ovom dijelu Bosne i Hercegovine.

Sve informacije o prijavama, stazama i ostalim detaljima dostupne su na službenoj web stranici i Facebook stranici trke.