H. Stepic CEE fondacija, čiji rad podržava Raiffeisen Bank International, donirala je sredstva za školske lektire i školski pribor školama u Bosni i Hercegovini u ukupnom iznosu od 30.000 EUR. Projekat je realizovan u saradnji sa austrijsko-bosanskim kulturnim udruženjem Medo.

Ovim projektom ukupno je obuhvaćeno 27 škola od čega je 3300 knjiga podijeljeno u 22 škole, dok se početkom sljedeće školske godine planira podjela 650 paketa školskog pribora u još pet škola.

„Ponosni smo što je H. Stepic CEE fondacija, prepoznavši značaj ovakvih aktivnosti u Bosni i Hercegovini, nastavila podržavati projekte koji najmlađim članovima našeg društva omogućavaju lakše i bezbrižnije obrazovanje. Brojne škole suočavaju se sa poteškoćama u radu te pozdravljamo sve aktivnosti kojima se na neki način može doprinijeti kvalitetnijem obrazovanju. Također, posebno nam je zadovoljstvo što ovaj projekat obuhvaća djecu, koja su, kao najosjetljivija kategorija stanovništva, u fokusu društveno odgovornog poslovanja Raiffeisen banke“, izjavio je Karlheinz Dobnigg, direktor Raiffeisen banke.

„Udruženje Medo već nekoliko godina realizira projekte podrške obrazovanju djece u povraatničkim mjestima u Bosni i Hercegovini. Tim projektima smo obuhvatili nabavku školskog pribora za učenike i lektira za škole. Veliku podršku u realizaciji naših namjera pružila nam je i H. Stepic CEE fondacija, koja je postala veliki prijatelj Bosne i Hercegovine i njene najmlađe populacije, na čemu im se ovom prilikom zahvaljujemo“, izjavio je Mehmedalija Gutić, predsjednik udruženja Medo.

Dobrotvorna H. Stepic CEE fondacija osnovana je u Beču 2006. godine od strane g. Herberta Stepica. Cilj ove fondacije je pružanje pomoći djeci, omladini i mladim ženama u zemljama Srednje i Istočne Evrope. H. Stepic CEE Fondacija, kroz brojne inicijative, djeci pruža bolju šansu za budućnost, obzirom da samo opsežna promocija obrazovanja predstavlja osnovu za uspješnu integraciju u društvo i razvoj interesa i mogućnosti djeteta.