Planinarsko društvo Željezničar objavljuje poziv za volonterke i volontere koji će učestvovati u organizaciji brdske trke Vučko Trail 2019. Trka se održava na planinama Bjelašnici i Visočici, u subotu, 22. juna 2019. godine.

Vučko Trail volonterke i volonteri će u sedmicama prije trke biti angažovani na uređivanju i markiranju staza, pravljenju trail markacija, pripremi startnih paketa za takmičarke i takmičare, te na dan trke na okrepnim stanicama i kontroli trkačica i trkača te organizaciji same trke, a sve u skladu sa vlastitim afinitetima i željama.

Volonterke i volonteri imaju osiguran prevoz za vrijeme pripremnih aktivnosti i za vrijeme održavanja trke, te hranu, smještaj i prigodan poklon kao znak zahvalnosti za angažman. Prvi sastanak sa volonterkama i volonterima će biti održan 7. maja 2019. godine u prostorijama PD Željezničar u Sarajevu, na adresi Ključka 2. Sve detaljne informacije mogu se dobiti putem Facebook stranice PD Željezničar i Vučko Trail ili web stranica www.vuckotrail.ba i www.pdzeljeznicar.ba.

Prijava za volontiranje se vrši putem linka u posebnoj formi za volonterke i volontere: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/2838/prijava_na_utrku.

Ovogodišnji Vučko Trail je četvrti po redu, a takmičarke i takmičari mogu da biraju između tri različite staze, od 13, 37 i 63 kilometra. Svaka od staza vodi kroz neke od najljepših i najatraktivnijih predjela Bjelašnice i Visočice, a za najbolje takmičarke i takmičare su osigurane vrijedne nagrade. Prijave za trku su moguće do 8. juna 2019. godine, putem linka: http://vuckotrail.ba/prijava/?lang=bs

Do danas se na Vučko Trail prijavilo rekordnih 620 trkačica i trkača iz 13 država, a organizatori najavljuju najmasovniju i najzanimljiviju trku do sada.