Stručni tim vodećih brendova u oblasti građevinarstva, Velux krovni prozori, Knauf izolacija, Ceresit sistemi i Knauf gips u sklopu projekta Potkrovlje.ba organizuju  promociju proizvoda, besplatno savjetovanje i posebne pogodnosti kupovine, 17 i 18. Jula, 2018. godine na Trgu Krajine u Banjoj Luci. U sklopu ove promocije, za najmlađe posjetioce tu je zabavni kutak u kojem djecu zabavlja veseli klaun Trapavko, a umjetnica Face Painting tehnikom, će pretvoriti lice svakog djeteta u omiljeni lik iz bajke.

Projekat Potkrovlje.ba je nastao na prvi dan proljeća 2015. godine, s ciljem savjetovanja i inspiracije života u potkrovlju.

Odabir doma je jedna od ključnih odluka koju donosimo u životu. Kao ozbiljno i dugoročno ulaganje potrebno je posebnu pažnju posvetiti ovoj odluci. Potkrovlja gotovo nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a pomisao na život u potkrovlju podjednako može izazvati oduševljenje, kao i odbojnost.

Evo nekih razloga zašto da odaberete život u potkrovlju:

Privatnost

Kada imate samo golubove za komšije na gornjem spratu, tišina i mir su zagarantovani. Osim velike mogućnosti za izolaciju i opuštanje, imate dobar osjećaj ugode s porodicom i prijateljima.

Isplativa investicija

Preuređenje tavana u stambeni prostor je u svakom slučaju isplativo. Pretpostavka je da za postojeći objekat već postoji urbanistička i građevinska dozvola, da imate priključke na struju, vodu, plin. Važan aspekt potkrovlja je – krov. Stanje konstrukcije, toplinske izolacije i krovnog pokrivača je presudan faktor za život u potkrovlju.Visina ulaganja će zavisiti od veličine potkrovlja i kvaliteta ugrađenih materijala.

Za kreativce

Ono što je važno spomenuti jest da gotovo da ne postoje dva identična potkrovlja, a ovaj je fenomen možda najvidljiviji u starim zgradama. U tim prostorima sve pršti od prekrasnih, gotovo zaboravljenih tesarskih majstorija, s visinama koje nerijetko prelaze pet metara, a ponegdje se nađe i kakav spektakularan ovalni prozor s pogledom na ulicu. Kosine potkrovlja su njegov najvažniji dio i odlika koja mu daje neponovljiv šarm, nikako ih ne treba sakrivati. One će vas potaknuti da razvrstate stvari na vrlo optimalan i pametan način, kao i da ne preopteretite unutrašnjost.

Pogled i svjetlost

Jedna od prednosti potkrovlja i života u njemu jeste to što stan nikada ne može biti odsječen od sunčeve svjetlosti, što je u današnjoj realnosti investitorskog urbanizma u gradovima vrlo značajno. Ne morate strahovati da će na parceli prekoputa vaše ulice neki investitor podići više spratova nego što je dozvoljeno i na taj način vas ostaviti u vječitoj sjenci.

Prostorije sa krovnim prozorima pružaju mnogo više dnevnog svjetla, nego one na nižim spratovima. Pored stvaranja udobnosti i estetskog užitka, dokazano je da pristup prirodnom dnevnom svjetlu povećava produktivnost i smanjuje stres.

Ako je prostor veće visine, pri planiranju krovnih prozora preporučujemo da planirate barem jedan prozor pri vrhu, jer će olakšati provjetravanje za toplih dana, a uz modele sa senzorom za kišu, nećete morati razmišljati o vremenskoj prognozi.

Romantika

Praktični argumenti su praktični, ali odabir kuće je uglavnom emocionalno rješenje. Za ljubitelje romantike i mira, potkrovlje je idealna opcija. Ima beskrajne mogućnosti za lijep interijer s romantičnom notom u svakoj sobi. Smješten na zadnjem spratu s prekrasnim krajolikom i prilikom izlaska na krov, potkrovlje je idealno za romantične momente. Zamislite kutak za čitanje kod velikog prozora, fotelja, mekani pokrivač i jastuk… Uz to još šoljica čaja ili čaša vina. Sada zamislite i da je kišni dan.

Spavanje pod nebom

Potkrovlja su najbliža alternativa spavaju na otvorenom. Čak i u najhladnijoj sobi, možete uživati u noćnom nebu iz toplog kreveta. Ovaj osjećaj ne trebate propustiti.

Više o projektu Potkrovlje.ba pronađite ovdje, kao i na Facebook, Instagram i YouTube stranicama.

Velux Bosna i Hercegovina d.o.o. se bavi prodajom i marketingom Velux krovnih prozora, sjenila, prozora za ravni krov s kupolom i svjetlosnih tunela. Proizvodi su dostupni u prodavnicama građevinskog materijala širom Bosne i Hercegovine. Dio su međunarodne Velux grupacije s prodajnim i proizvodnim jedinicama u više od 35 zemalja i 10.000 zaposlenika širom svijeta. Više informacija o kompaniji Velux pogledajte ovdje.

Knauf Insulation je jedan od od najvećih proizvođača izolacije u svijetu koji u svojoj ponudi ima široku paletu izolacijskih materijala potrebnih za zadovoljenje sve većih zahtjeva za energetskom efikasnošću u novim i postojećim domovima, poslovnim zgradama i industriji. Knauf Insulation je dio Knauf grupe koja je svjetski proizvođač gipsanih građevinskih materijala i izolacija. Osnovala su je braća Knauf davne 1932. godine, a danas ima preko 150 proizvodnih pogona diljem svijeta. Nešto više od 22 000 uposlenika na nekoliko kontinenata ostvaruju godišnji promet od gotovo 6 milijardi eura. Više informacija o Knauf Grupi i kompaniji Knauf Insulation potražite ovdje i ovdje.

Ceresit je najstarija robna marka sa područja građevinskih tehnologija u asortimanu Henkela, a postoji već duže od 100 godina. Danas asortiman robne marke Ceresit čine sistemi za polaganje keramičkih pločica, fasadni sistemi, te materijali za brtvljenje i hidro izolaciju, kojima vjeruju brojni građevinski stručnjaci širom svijeta. Više informacija o Ceresit asortimanu potražite ovdje.

Knauf je multinacionalna kompanija s porodičnom tradicijom poslovanja. Braća Alfons i Karl Knauf su 1932.godine osnovali firmu koja danas ima proizvodne pogone i prodajne organizacije na pet kontinenata, te uspješno posluje u više od 60 zemalja i 150 gradova diljem svijeta. Knauf je tržišni lider u proizvodnji građevinskih materijala koji oblikuju životne prostore i čine ih sigurnim, zdravim i udobnim. Povjerenje kupaca i krajnjih potrošača Knauf je stekao najvišom razinom kvalitete usluga i proizvoda, kao i svakodnevnim nastojanjem da na tržištu postavi nove građevinarske standarde. Više informacija o Knaufu potražite ovdje.