EDU Coaching forum, prvi forum za trenere i trenerice, koji će okupiti eminentne stručnjakinje i stručnjake iz regiona održaće se od 11. do 13. maja u okviru 1. Vivia Run&More Weekend festivala na tvrđavi Kastel u Banjaluci.

Program foruma osmišljen je za trenere i trenerice trčanja, fitness i kondicione trenere i trenerice, studentice, studente, nastavnice i nastavnike fizičkog vaspitanja, učitelje i učiteljice joge, fizioterapeutkinje i fizioterapeute, nutricionistkinje i nutricioniste, trkačice i trkače.

Riječ je prvenstveno o stručnom forumu za unapređenje trenerskog rada u rekreativnim sportovima, ali je program namjenjen i drugim sportskim radnicama i radnicima koji žele aktivno raditi na svom usavršavanju, kako bi pomogli i drugima u pomjeranju njihovih psihofizičkih dometa.

Dio ovog stručnog usavršavanja usmjeren je i na poslovni, marketinški aspekt, čime akcenat stavljamo i na unapređenje poslovnih performansi učesnica i učesnika i podizanje sportsko-rekrativnih oblasti na profesionalan nivo.

Predavačice i predavači prvog forum za trenere u Banjaluci su stručnjakinje i stručnjaci iz BiH, Srbije, Hrvatske i Slovenije. Veroljub Zmijanac, Asja Petersen, Lejla Šebić, Danijel Borković, Aleksandar Jakovljević, Ivan Radenković i Sanda Mešinović govoriće o kondicionim pripremama rekreativaca, nutricionizmu, prevencijama od povreda i marketingu u coachingu.

U okviru EDU Coaching foruma u petak, 11. maja (19:00-20:00), u susret 4. Banjalučkom m:tel polumaratonu, biće održana i panel diskusija na temu “Adolescentno doba uličnih trka” u kojoj će učestvovati gosti iz regiona:  Gojko Zalokar – direktor Ljubljanskog maratona, Alen Bošković – direktor Dubrovačkog polumaratona, Marko Vasić – predstavnik Evropske atletske asocijacije i Veroljub Zmijanac – osnivač portala “Trčanje.rs”. Domaćin prvog panela je Vladimir Selec, sportski direktor 4. Banjalučkog m:tel polumaratona.

Za učesnice i učesnike EDU Coaching Foruma obezbijeđen je popust od 20 KM za učešće u 4. Banjalučkom m:tel polumaratonu, te popust od 30 KM prilikom prijave tima za G-Drive štafetni polumarton. Kotizacija za učešće na EDU Coaching Forumu iznosi 100 KM, a prijavu možete popuniti na stranici organizatora.

Rekreativni sport  važan je segment u stvaranju i razvijanju zdravih životnih navika, ali je mnogo važnije primjenjivati ga pravilno i uz savjete stručnjakinja i stručnjaka. Namjera organizatora je da EDU Coaching forum u godinama koje dolaze postane mjesto gdje će se razmjenjivati iskustva, polemisati, diskutovati, prenositi naučna i praktična znanja, obučavati i savjetovati.

Više detalja potražite ovdje.