Vitapur, priznato preduzeće koje već skoro 10 godina brine za zdravo i udobno spavanje i boravak, u četvrtak, 23. aprila otvorio je vrata svoje nove trgovine u Sarajevu. Madraci i jastuci sa tretmanom ekstrakta kamilice ili lavande, proizvodi sa revolucionarnom memorijskom pjenom, jedinom takvom u Evropi i izvan nje, te inovativno, postojano kameno posuđe, samo su neka od rješenja koja preduzeće uvrštavaju u sami vrh kvalitete i inovativnosti.

Da li ste svjesni da u krevetu provedete trećinu svog života?

U krevetu provedemo oko 8 sati dnevno zato je bitno da kvaliteti spavanja, koja utiče na naše zdravlje, posvetimo dovoljno pažnje. Pravilan odabir madraca može odlučujuće da utiče na vaše dobro raspoloženje i zdravlje. “Ljudi su toga premalo svjesni”, kažu u Vitapuru, “i zato pažljivo proučavamo navike spavanja i na osnovu istraživanja razvijamo odlične madrace od lateksa ili pjene koji su prikladna za svakoga.” Pored toga, u Vitapuru su išli i korak dalje jer su, kako madrace tako i jastuke, obogatili sa ekstraktom kamilice ili lavande koji umiruju i pomažu dubljem i opuštajućem spavanju.

Da li ste znali da je potrebno mijenjati jastuk svake 3 godine?

U tom periodu razmnožavaju se grinje, koje mogu prouzrokovati alergije, a u jastuk profiltriramo 30 l znoja. Razmislite da li bi, naprimjer, obukli takvu majicu? Zato so u Vitapuru razvili perive, antialergijske jastuke koji omogućavaju podešavanja po visini i tvrdoći, a istovremeno su napravljeni iz materijala koji su prikladni za kožu i zdravlje. Jastuci se prave od prestižnih materijala, kao što su svila, Wellsleep mikrovlakna i pamuk, koji osiguravaju iznimno udoban i zdrav san. Kao potpunu novost na evropskom tržištu Vitapur predstavlja potpuno prilagodljivu i elastičnu memorijsku pjenu MemoTouch, koja odlično olakšava bolove u vratu, a pored toga za razliku od klasičnih memorijskih pjena ostaje elastična i mekana bez obzira na temperaturu zraka.

Nova trgovina VITAPUR u Sarajevu nalazi se u ulici Ložionička 16, Tržni centar Konzum.

Vitapur za bolji kvalitet života

Skoro polovina odraslih ima probleme sa povišenim masnoćama u krvi. Reagirajte sa izborom pravog posuđa prije nego što postane kasno!

Nepravilna prehrana je najčešći uzrok za povišen nivo masti koje mogu ugroziti naše zdravlje. Time rizikujemo pojavu bolesti srca i žila pa čak i razvoj moždanog i srčanog udara. Zato Vitapur i u kuhinju donosi savremena rješenja za zdrav način pripreme hrane. Posuđe ROSMARINO Hot Stone sa neprijanjajućom kamenom površinom omogućava kuhanje sa minimalnom količinom masti, čime omogućava zdraviji način života. Hrana ima vrhunski ukus kao da ste je pripremili na vrućem kamenu, a zbog brzog i jednostavnog kuhanja uštedićete na vremenu i energiji.