Predstava Vesela večer u Sarajevu rediteljke Dubravke Zrnčić-Kulenović, rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, ponovo će biti izvedena u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti, 23, 24, 25, 26. i 27. augusta, u terminu od 20 sati.

Ulaznice možete rezervisati putem telefona 033 664 070 ili 033 201 861, kao i slanjem poruke na Facebook stranici Sarajevskog ratnog teatra. Također, ulaznice će biti u slobodnoj prodaji od utorka u periodu od 18 do 20 sati na blagajni Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti.

Vesela večer u Sarajevu ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas… Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.

Uz glumice i glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla Korona Anida  Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.