Vanya Panayotova imenovana je novom generalnom direktoricom tvrtke L'Oréal u Hrvatskoj i tu će ulogu preuzeti početkom marta 2020. Osim Hrvatske, Panayotova će još biti zadužena za osam tržišta u Adria-Balkan regiji*. Na toj funkciji zamijenit će Brigitte Streller, koja će preuzeti nove odgovornosti u Grupi L'Oréal, nakon 15 godina vođenja istoimenih tržišta.

Vanya Panayotova trenutačno je generalna direktorica tvrtke L'Oréal u Rumunjskoj i njezine će se odgovornosti sada proširiti i na tržišta Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore.

Vanya ima bugarsko državljanstvo i bogato dvadesetogodišnje iskustvo rada u sektoru robe široke potrošnje, kao i impresivnu karijeru u vodstvu međunarodnih tvrtki i velikih trgovačkih društava. Započela je svoju karijeru u tvrtki Procter & Gamble, a zatim prešla u Mondelez International, gdje je napredovala radeći na tržištima istočne Europe, Afrike i Bliskog istoka. U Rumunjsku je došla 2017. kao generalna direktorica hrvatske tvrtke Orbico, a 2018. pridružila se Grupi L'Oréal na poziciji generalne direktorice za Rumunjsku. Kao uspješna liderica s obilnim znanjem o državama regije Adrije i Balkana, Vanya će povezati uspješnost obje podružnice kako bi postigla kontinuiran i ubrzan rast tržišnog udjela u svim državama za koje je sada zadužena.

Vanya Panayotova je izjavila: „Doista sam uzbuđena zbog zajedničke budućnosti s L'Oréalom Adria-Balkan i sretna sam što mi je dodijeljeno vodstvo ovog izvrsnog, vrlo motiviranog tima. Radujem se našem zajedničkom doprinosu misiji kompanije – pružanju ljepote svima diljem ove regije”.

Brigitte Streller nastavit će svoju uspješnu karijeru kao generalna direktorica L'Oreala za tržišta Češke, Mađarske i Slovačke. Imenovana generalnom direktoricom za tržišta Balkana 2004., potom i tržišta Adrie 2010. te s izravnom odgovornošću za stvaranje podružnica tvrtke L'Oréal u Srbiji i Bugarskoj, Brigitte je uspješno vodila skupinu tržišta Adria-Balkan, čime se L'Oréal pozicionirao kao neosporno vodeća tvrtka u industriji ljepote u ovoj regiji.

Prijenos zaduženja s Brigitte Streller na Vanyu Panayotovu trenutačno je u toku, a promjene će stupiti na snagu 1. marta 2020.

*L'Oréal je na lokalnim tržištima prisutan pod imenom L'Oréal Adria-Balkan. Struktura kompanije obuhvaća tri podružnice – L'Oréal Adria (Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina te izvozna tržišta Sjeverne Makedonije, Albanije, Kosova i Crne Gore, L'Oréal Balkan (Srbija) i L'Oréal Bulgaria (Bugarska). L'Oréal Adria-Balkan izravno upravlja s 22 robne marke tvrtke L'Oréal , nudeći široki raspon proizvoda u kategorijama njege kože, njege kose, boja za kosu, dekorativne kozmetike i parfema putem svih prodajnih kanala diljem regije.