Deichmann obuća svoju je drugu poslovnu godinu u Bosni i Hercegovini završila s prometom od 19,2 miliona KM, što je za preko 51 posto više od 12,7 miliona KM u 2013. godini.

“Ponosni smo što smo bili u mogućnosti povećati našu prodaje tako mnogo. To pokazuje da naši kupci imaju veliko povjerenje u nas”, rekao je direktor Boris Kopić. Sve u svemu, u 2014. ukupno je prodato 418.000 pari cipela, što je za 148.000 pari više nego u 2013. godini.

Osim toga, broj filijala je povećan sa tri na 11. Kompanija do kraja 2014. zapošljava 106 zaposlenika (u 2013. ih je bilo 88). Za tekuću godinu Deichmann planira otvoriti tri nove filijale i time obezbijediti još 25 novih radnih mjesta.

Deichmann Grupa nastavlja da raste

Deichmann u Bosni i Hercegovini pripada Deichmann Grupi sa sjedištem u Essenu. Kompanija je najveći porodični maloprodajni lanac obuće u Evropi. U Deichmann Grupi u 2014. prodato je oko 172 miliona pari cipela, pet miliona pari više nego prošle godine. U 23 europske zemlje i SAD-u, grupa je u prethodnoj fiskalnoj godini ostvarila bruto prihod od 4,9 milijardi eura (4,2 milijarde eura netto) – najviše u historiji kompanije. Rast prihoda je šest posto. Najveći maloprodajni lanac obuće do kraja 2014. godine širom svijeta imao je ukupno 3.600 trgovina i zapošljava 36.000 radnika. Stoga, grupa je u 2014. stvorila 1.100 novih radnih mjesta. U tekućoj godini Deichmann će uložiti oko 208 miliona eura u međunarodne infrastrukture.

Trendovi za proljeće i ljeto 2015.

Prvi modeli nove Deichmann kolekcije za proljeće/ljeto su već stigli u trgovine i probudili želju za toplim danima. Kolekcija obuće za ovu sezonu je prozračna, opuštena i s mnogo svijetlih pastelnih tonova. Šampanjac, roza, svijetlo plava, mint, nude i bež su dominantne boje cipela. Bez crne i dalje ne ide, a ponekad je kombinovana sa jakom ružičastom i plavom.

Modeli cipela su udobni i lagani: kod tenisica koje već dugo vremena zauzimaju sigurno mjesto u ormaru, ubacile su se i one bez pertli i na navlačenje, i tako se za stepenik više popele u modnoj ligi, jer se za njih koriste industrijski materijali kao što su mreža i neopren kao modni dodatak i stilski element. Svijetle boje su pomiješane sa neonski plavom, rozom ili mint bojom. Natikače i cipele na vezanje od platna, džinsa ili kože sa super ugodnim gazištem odišu sportskom elegancijom. Istinski osjećaj ljeta dolazi nam sa espadrilama – tako laganim i ženstvenim.

Visoko na ljetnoj ljestvici su natikače sa udobnim gazištem koje su doživjele pravu nadogradnju i dodatni su benefit za zdravlje vaših nogu. Sa metalnim sjajem, nitnama ili ukrasnim trakama, te sa ukrasnim kamenčićima, one postaju luksuzni detalj koji se uklapa kako uz cool stil, tako i uz ljetne večernje haljine. Isto tako rado su viđene i sandale u etno stilu. Za opušten izgled sa sportskom elegancijom gotovo su savršen pratilac.

Za ljubiteljice visoke pete naći će se sandale sa kockastom petom koje su izrazito moderne ove sezone.