Povodom predstojećih novogodišnjih praznika, Uniqa osiguranje odlučilo je da obraduje najmlađe kojima su prijateljski osmijeh, briga i toplina najpotrebniji. Tim povodom, kompanija je organizovala akciju Uniqa vilenjaci koja je okupila sve radnike i radnice Uniqa osiguranja.

Više od 200 radnika i radnica kompanije u ulozi Deda Mrazovih vrijednih pomagača, okupilo se na jednom mjestu kako bi zajednički pripremili i ukrasili novogodišnje poklone koji će obradovati više od 600 mališana. Sredstva za kupovinu novogodišnjih poklona nije izdvojilo samo Uniqa osiguranje nego i radnici i radnice ove kompanije koji su poklonili veliki broj igračaka, knjiga i slatkiša.

Uniqa osiguranje će uz pomoć svojih vilenjaka, prodajnih savjetnika širom zemlje, omogućiti da poklon paketići što bezbjednije stignu do djece bez roditeljskog staranja u Gračanici, djece iz socijalno ugroženih porodica u Bihaću, djece i omladine sa posebnim potrebama Sunce u Derventi, djece iz Centra Mali svijet koji okuplja djecu sa poteškoćama u razvoju u Tuzli, Egipatskog sela koje okuplja štićenike škole Los Rosales i Udruženja Sunce u Mostaru i hrabrih lavova iz Srce za djecu oboljelu od raka iz Sarajeva.

„Osmijeh svakog djeteta koje ove godine budemo obradovali ovim znakom pažnje, za nas je najveći novogodišnji poklon“, poručili su iz Uniqa osiguranja uz najljepše želje za sretne predstojeće praznike svim građankama i građanima Bosne i Hercegovine.