UniCredit Bank poziva studentice i studente završnih godina IT usmjerenja da se prijave i sudjeluju u UniCredit ExcellenceHub-u u sklopu kojeg će imati priliku proći trodnevnu edukaciju na temu cjelokupnog razvoja softvera kroz SCRUM metodologiju, te učestvovati na mini hackathonu.

Prijave za učešće su otvorene do 12. oktobra 2018. godine, a mogu se izvršiti slanjem biografije i kratkog video materijala u kojem kandidatkinje i kandidati trebaju istaći svoja interesovanja u svijetu IT-a, te prethodna iskustva, na mail prijavazaposao@unicreditgroup.ba sa naznakom „UniCredit ExcellenceHub“. Najuspješnije sudionice i sudionici edukacije i hackathona imat će priliku dobiti stipendiju ili mogućnost zaposlenja u UniCredit Bank.

Tokom edukacije na temu cjeloviti pristup razvoja softvera i SCRUM metoda razvoja softvera,  predavanja će održati predstavnice i predstavnici kompanije CROZ iz Zagreba, jednog od regionalnih lidera u području IT edukacija. Sve edukacije, kao i završni hackathon bit će održani u Mostaru, te će kandidatkinje i kandidati koji dolaze izvan Mostara imati osiguran smještaj za sve vrijeme trajanja programa.

UniCredit Bank ovim programom nastavlja svoje aktivnosti na omogućavanju mladim, uspješnim i poduzetnim studenticama i studentima mogućnosti daljnjeg unaprjeđenja znanja i prilike za stipendiranja i prva radna iskustva.