Hotelska industrija se mora pripremiti za promjene, a da li je naše tržište spremno za inovacije i pojačanje kvaliteta usluge, te koji će trendovi oblikovati naše tržište, saznat ćemo na prvom Inhoreca Confestu koji će se održati 8. i 9. maja u sarajevskoj Skenderiji i ponuditi mnoštvo sadržaja, poput stručnih predavanja, prezentacija, gastro showa, degustacija, poklona, networkinga…

Tom prilikom će se predstaviti neke od najvećih domaćih i regionalnih kompanija i turističkih zajednica, te nas upoznati sa najsavremenijim proizvodima i uslugama, trendovima u načinu poslovanja, snabdijevanju i funkcionisanju hotela, restorana i ostalih ugostiteljskih objekata. Pored toga, organizatori Inhoreca Confesta, marketing agencija Altermedia i magazine Inhoreca, najavili su još mnoge zanimljive sadržaje, poput konferencija, panel diskusija, edukacija i degustacija.

Svoj dolazak najavili su mnogi ugledni stručnjaci poput Jakuba K Limczaka iz Velike Britanije, koji će predavati na temu analize i razumijevanja tržišta, te investicija u Istočnoj Evropi kroz podatke za resorte i hotele.

Turizam u BiH će biti tema posebne panel diskusije na kojoj će predstavnici turističkih organizacija bh. gradova govoriti o aktuelnim problemima, koliko se može uticati na promjene i koliko se one sprovode, te da li zakon dopušta razvoj određenih aktivnosti u svrhu poboljšanja turističke i gastronomske ponude. Aktivnosti Turističke zajednice Kantona Sarajevo su posljednjih godina veoma zapažene, a kakvo je pozicioniranje našeg tržišta u regiji i šta se čini na promociji ne samo Kantona Sarajevo nego i BiH, govorit će predsjednik Turističke zajednice KS Nermin Muzur.

Najviše pažnje posjetiteljki i posjetilaca najvjerovatnije će privući segment vina i hrane. Pored degustacije vina i hrane, bit će organizovane panel diskusije na teme kakvi su ukusi gostiju koji dolaze u naš region, da li su gosti upoznati kako se konzumira kvalitetno vino, koja vrsta vina se može naći u velikim hotelima, da li se zdravo hranimo i da li nabavljamo kvalitetnu i eko hranu.

Sajam će, pored eksperata iz Horeca industrije, biti otvoren i za sve druge posjetiteljke i posjetioce.