Sarajevo se, kao i prethodnih godina, pridružilo globalnom slavlju u okviru kog su Buzz i Nike shop organizovali brojne aktivnosti za ljubitelje i ljubiteljice jedne od najpoznatijih Nike ikona – Air Force patike. U četvrtak, 7. decembra 2017. u Domu mladih na Skenderiji obilježen je 35. rođendan ovih ikoničkih patika.

Prošlo je tačno 35 godina od kako je legendarni i svakako jedan od najpopularnijih modela iz Nike porodice, Air Force 1, ugledao svjetlost dana. Patika koja se već više od tri decenije konstantno mijenja i unapređuje, ostaje simbol sinergije modernog i klasičnog, a njeni ljubitelji i ljubiteljice, svjetske muzičke, filmske i sportske zvijezde, ali i „obični ljudi“, najveći poklonici modela Air Force 1.

Pored brojnih ljubitelja i ljubiteljica ove kultne linije patika, Air Force proslava u Sarajevu je okupila brojne poznate ličnosti iz javnog života, fudbalere, košarkaše, poklonike NBA basketa… Prisutni su imali priliku da se druže sa košarkašima KK Bosna, fudbalerima FK Sarajeva, modnom blogerkom Ernom Saljević (Diva), profesorkom Lejlom Šebić, hip hop muzičarem Zlatanom Hajlevićem Kontrom…

Pored odlične muzike, posjetioci i posjetiteljke su uživali u različitim i zanimljivim sadržajima, poput Nike i Buzz „pop-up“ ugla sa izloženim Air Force 1 i Duckboot modelima, nagradne aktivacije za iskusne basketaše, Nike berbernice za momke i frizerskog dijela za djevojke, mogućnosti personalizacije Air Force modela posjetioca, kao i brojnih drugih aktivacija koje su pažljivo spremane u saradnji sa Nike brendom.

Novi Air Force i Duckboot modeli ekskluzivno su dostupni u Nike shopu u Sarajevu, Buzz šopovima u BiH i Buzz online shopu.